Gelinim Mutfakta Tavuklu Buhara Pilavı ile tanışın!
Gelinim mutfakta, sofralara adeta bir lezzet şöleni sunuyor! Tavuklu Buhara Pilavı hem pratik yapımıyla hem de nefis tadıyla sofralarınızı şenlendirecek. İçerisindeki lezzetli malzemeler ve özenle seçilmiş baharatlar, damakları şenlendirecek. Püf noktalarıyla birlikte Tavuklu Buhara Pilavı nasıl yapılır, bu özel tarifin detayları…
Sofralarınıza hem şıklık hem de lezzet katmanın tam zamanı! Gelinim mutfakta, damakları mest eden bir tarifle karşınızda: Tavuklu Buhara Pilavı. Bu muazzam lezzetin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Tavuklu buhara pilavı tarifi, kolay uygulanabilir adımları ve özenle seçilmiş malzemeleriyle sofralarınıza başka bir boyut kazandırmaya aday. Özel baharatlarla harmanlanan bu pilav, tavuk etiyle buluşarak bir armoni yaratıyor. Şimdi, bu lezzet şölenine katılmak ve mutfakta ustalığınızı konuşturmak için hazır olun. Her bir detayıyla Gelinim mutfakta tavuklu buhara pilavı nasıl yapılır, tavuklu buhara pilavı tarifi, püf noktaları nelerdir; hepsini öğrenmek ve bu enfes tarifi deneyimlemek için detaylar…
TAVUKLU BUHARA PİLAVI MALZEMELERİ
- 2 su bardağı uzun tane pilavlık pirinç
- 400 gram tavuk göğsü, küp şeklinde doğranmış
- 1 büyük soğan, yemeklik doğranmış
- 1 su bardağı bezelye (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı doğranmış kavrulmuş badem içi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 su bardağı tavuk suyu veya su
TAVUKLU BUHARA PİLAVI TARİFİ
- Pilavlık pirinci bol suda iyice yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin.
- Geniş bir pilav tenceresinde sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Küp doğranmış tavuk etini ekleyip suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Tavuk suyu veya suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya yıkanmış pirinçleri, tuz, şeker, karabiber ve tarçını ekleyin. Karıştırmadan kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pilavın suyunu çekene kadar pişirin.
- Bezelye, kuru üzüm ve kavrulmuş badem içini ekleyip tane tane olacak şekilde karıştırın.
- Pilavın üzerine tereyağını ilave edip demlenmeye bırakın.
- Demlendikten sonra karıştırın ve servis yapın.
BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Türkiye All Star Torta Susanna tarifi... Torta Susanna nasıl yapılır?
HABER MERKEZİ