- Lezzet
- 13.04.2025 12:53
MasterChef Türkiye All Star lüle kebabı nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da yapılan lüle keabıbı tarifi merak konusu oldu. İşte lüle kebabı tarifi...
MasterChef Türkiye All Star lüle kebabı nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da lüle kebabı tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için lüle kebabı tarifini araştırdık. İşte merak edilen lüle kebabı tarifi...
Lüle kebabı için gerekli malzemeler
1 kilo dana kıyma
300 gram kuyruk
4 büyük soğan
300 gram tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Sumak
Safran
Lüle kebabı nasıl yapılır? Lüle Kebabı tarifi…
Kıyma, soğan, sarımsak ve kuyruk yağı birlikte mutfak robotunun içine koyun. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Köfte hamuru olacak şekilde yoğurun. Bu şekilde üzeri kapatarak buzdolabında 1- 2 saat dinlendirin
Buzdolabından çıkardıktan 10- 15 dakika sonra yine yoğrulan bu karışımdan portakal büyüklüğünde bir parça alın. Elde bir miktar yoğrularak 15 – 16 santim uzunluğunda rulo hale getirin. Orta kısmından iki tane ince çöp şiş geçirin. Ete lüle şekli vererek şişlere yerleştirirken ellerinizi tuzlu suda ıslatın. Bütün malzeme bitene kadar aynı şekilde yapmaya devam edin.
Hazırladığınız kebapları fırının ızgara ayarında 200 derecede pişirin. Bu aşamada 1 -2 defa çevirmek gerekebilir. Çöp şişlerin yanma riskine karşı boş kalan kısımları istenirseniz alüminyum folyo ile sarabilirsiniz. Mümkünse demir şişlere geçirilerek mangal ateşinde de yapılabilirsiniz.
Pişen kebaplar şişlerden ayırın ve servis tabağına sıcak lavaşların üzerine yerleştirin. Ev Yapımı Lüle Kebabı yanında ayran, piyazlık doğranan ve sumakla tatlandırılan kuru soğan, halkalar halinde kesilmiş yeşil taze soğan, ızgarada pişirilmiş domates dilimleri ve sivri biberle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun