Davetlerin vazgeçilmezi paçanga böreği nasıl yapılır? İşte en pratik paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği nasıl yapılır? Paçanga böreği tarifi ve gereken malzemeler. Paçanga böreğinin yanında ne iyi gider? İşte konuya ilişkin detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 15.11.2023 10:02
  • Güncelleme Tarihi : 15.11.2023 10:02
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Davetlerin vazgeçilmezi paçanga böreği nasıl yapılır? İşte en pratik paçanga böreği tarifi

Davet menülerinin olmazsa olmaz lezzeti paçanga böreği, kolay hazırlanışı ve enfes tadı ile çok seviliyor. Özel günlerin ve misafir sofralarının vazgeçilmezi olmayı başaran paçanga böreği görünüşünün estetiği ve iştah açan kokusu ile ilk andan itibaren davetlileri kendine çekmeyi başarıyor. İç malzeme çeşitliliğinin yanı sıra pastırma sevenlerin favori börekleri arasında bulunan paçanga böreği tarifi, her gün binlerce insan tarafından inceleniyor. Doğum günü, düğün, brunch, akşam yemeği gibi çok çeşitli zamanlarda sofralarda kendine yer bulan paçanga böreği nasıl yapılır birlikte inceleyelim.

Paçanga böreği nasıl yapılır?

7'den 70'e pek çok kişinin severek tükettiği böreklerden biri olan paçanga böreği yapımı için gerekli olan malzemeler ve tarifin püf noktalarına göz atalım.

Paçanga böreği yapmak için gereken malzemeler:

Hazır yufka (1 adet)

Domates (1 adet)

Yeşil biber (1 adet)

Kırmızı kapya biber (1 adet)

Kaşar peyniri (150 gram – rendelenmiş)

Doğranmış pastırma (150 gram)

Kızartmak için:

Sıvı yağ (Yarım çay bardağı kadar)

Paçanga böreği yapım aşaması:

Paçanga böreği yapmak için ilk olarak böreğin iç malzemesini hazırlamak gerekiyor.

Küçük parçalar halinde doğranan biberler, sıvı yağın içerisine koyularak ocakta sotelenir. Ardından derin bir kabın içerisine eklenir ve soğumaya bırakılır. İsteğe göre biberler sotelenmeden çiğ olarak da kullanılabilir.

Domateslerin kabuğu soyulur ve küp küp olacak şekilde doğranır.

Kaşar peyniri de rendelenerek kenara ayrılır.

Tüm malzemeler doğrandıktan sonra, soğuyan biberin bulunduğu kaba eklenir ve güzelce karıştırılır.

İsteğe bağlı olarak baharat da bu harcın içerisine eklenebilir.

Harç hazırlandıktan sonra sıra yufkayı kesme işlemine gelir.

Büyüklüğüne göre yufka 6 ya da 8 adet olacak şekilde üçgen biçiminde kesilir.

Her bir parçanın içerisinde hazırlanan iç harçtan eklenir.

Sigara böreği sarar gibi yufka sarılır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken unsur, sigara böreğine göre daha ince sarılmasıdır.

İç harç eklenerek sarılan paçanga böreği, içerisinde bol miktarda sıvı yap bulunan bir tavada kızartılır.

Soğumadan servis edilir.

Afiyet olsun!

Paçanga böreğinin yanında ne iyi gider?

Çok sevilen ara sıcaklardan biri olan paçanga böreği, bulunduğu menünün en dikkat çeken tatlarından biri olmayı başarıyor. Bu nedenle de pek çok kişi hazırladıkları yemek listesine paçanga böreğini eklemeyi ihmal etmiyor. Paçanga böreğinin yanında ne iyi gider sorusu da tam da bu noktada karşımıza çıkıyor. Birçok kişi paçanga böreğinin yanında şu lezzetleri de sunumlarına ekliyor: zeytinyağlı sarma, kuru dolma, mercimek köftesi, şakşuka ve acılı ezme.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dolgulu Şişko Tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Dolgulu Şişko Tavuk tarifi

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ