Sayfa Yükleniyor...
Cevizli tarçınlı kurabiye nasıl yapılır? İşte tarçınlı cevizli kurabiye sevenlerin bayılacağı o tarif…
Deneyen çoğu kişinin favorisi olmayı başaran cevizli tarçınlı kurabiye, internette en fazla aratılan tarifler arasında yer alıyor. Tadı ve kokusuyla damakları şenlendiren cevizli tarçınlı kurabiye nasıl yapılır sorusu merak konusu oluyor. Tarçınlı cevizli kurabiye yaparken ihtiyaç duyulan malzemeler ve bu kurabiyenin yapım aşamasında kullanılan tarif bilgilerini, haberimizin devamında sizin için derledik.
Pek çok insanın bir arada severek tükettiği tarçın ve ceviz ikilisini buluşturan cevizli tarçınlı kurabiye, yaptınız anda kokusu ile sizi kendine çekmeyi başarıyor. Gündelik telaşınıza küçük bir mola vermeniz için son derece lezzetli bir seçenek olan tarçınlı cevizli kurabiye, enfes tadı ve cezbedici görüntüsüyle vazgeçilmeziniz olmaya aday! Ağzınıza layık tarçınlı cevizli kurabiye tarifimize göz atmaya hazır mısınız?
Tarçınlı cevizli kurabiye yapmak için gereken malzemeler:
Margarin ya da tereyağı (250 gram)
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı)
Pudra şekeri (1 çay bardağı)
Yumurta akı (1 adet)
İnce dövülmüş ceviz (1 çay bardağı)
Tarçın (Tepeleme dolu 1 çay kaşığı)
Vanilya (1 paket)
Kabartma tozu (1 paket)
Un (4 buçuk – 5 su bardağı)
Üzeri için:
Pudra şekeri (3 yemek kaşığı)
Tarçın (2 tatlı kaşığı)
Cevizli tarçınlı kurabiye yapım aşaması:
Derin ve çukur bir kabın içerisine tereyağı ya da margarin koyulur.
Ardından üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, tarçın, kabartma tozu, vanilya ve yumurta akı eklenir.
Göz kararı olacak şekilde unun bir bölümü de malzemelerin olduğu kaba dökülür.
Malzemelerin karışmayı için yoğurma işlemine başlanır.
Bu esnada kalan un da yavaş yavaş eklenir.
Burada dikkat edilmesi gereken kısım hamurun ele yapışmayacak kıvama gelmesidir. Bu kıvam sağlanana kadar un eklenmeye devam edilir.
Kıvam alan hamura ince dövülmüş ceviz de eklenerek son kez yoğrulur.
İstenilen büyüklükte parçalar koparılır ve elle şekil verilir.
Üzerine pişirme kağıdı serilen tepsiye birer birer dizilir.
Önceden 160 derecede ısıtılan fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirilir.
Piştikten sonra fırından çıkarılır ve üzerine pudra şekeri ve tarçın dökülür.
Afiyet olsun!
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Usta elinden çıkmış gibi: Tam kıvamında browni tarifi
HABER MERKEZİ