Tadı damakta kalan mozaik pasta nasıl yapılır? İşte yemeye doyamayacağınız mozaik pasta tarifi

7’den 70’e pek çok insanın severek tükettiği tatlılardan biri olan mozaik pasta nasıl yapılır? İşte çok sevilen mozaik pasta tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 14.11.2023 10:07
  • Güncelleme Tarihi : 14.11.2023 10:07
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Tadı damakta kalan mozaik pasta nasıl yapılır? İşte yemeye doyamayacağınız mozaik pasta tarifi

Mozaik pasta hem görüntüsü hem de kakao ve bisküvinin ortaya çıkardığı leziz tadı ile gönülleri fethetmeyi başarıyor. Hazırlanışı esnasında fazla malzeme gerektirmemesi, tercih edilirliğini artıran sebeplerden bir diğeri olarak kendini gösteriyor. Özellikle sıcak havalarda serinletici bir lezzet olarak sıklıkla yapılan mozaik pasta, en fazla bahar ve yaz dönemlerinde hazırlanıyor. Ancak damakta dağılan dokusu ve tatlı ihtiyacını anında gideren malzemeleri ile kış aylarında da tercih edildiği biliniyor. Mozaik pasta nasıl yapılır diye merak eden kişiler için, haberimizin devamında mozaik pasta tarifi hazırladık. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!

Mozaik pasta nasıl yapılır?

Yarım saatten daha kısa bir sürede, fazla malzeme gerektirmeden hazırlanan bir tatlı olan mozaik pasta, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de favori tatlılarından biri olarak kendini gösteriyor. Mozaik pasta yapımı için gereken malzemeler ve hazırlanış şeklini birlikte inceleyelim.

Mozaik pasta için gereken malzemeler:

7 yemek kaşığı tereyağı (80 gram)

200 ml süt (1 su bardağı)

Kakao (3 yemek kaşığı)

Pudra şekeri (4 yemek kaşığı)

Toz şeker (3 yemek kaşığı - Eğer pudra şekeri kullanılmayacaksa)

Petibör Bisküvi (2 paket)

Üzeri için:

Hindistan cevizi (Yarım su bardağı)

Mozaik pasta yapım aşaması:

Derin bir tava ya da tencere ocağın üzerine alınır.

İçerisine tereyağı koyulur ve eritilir.

Ayrı bir kabın içerisine pudra şekeri koyulur.

Ardından ocakta eritilen tereyağı, pudra şekerinin üzerine dökülür.

Kenarda bekleyen süt de bu karışımın üzerine eklenir.

Son olarak kakao da içerisine eklenerek, karıştırmaya başlanır.

Tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpma işlemi sürdürülür.

Petibör bisküviler irili ufaklı parçalara ayrılarak, kakaolu karışımın üzerine koyulur.

Daha sonra bir spatula ya da kaşık yardımı ile karıştırma işlemi gerçekleştirilir.

Buzdolabının dondurucu kısmına girebilecek bir kap içerisine streç film serilir. (Kenarları dışarıya sarkacak şekilde)

Ardından hazırlanan kakao ve bisküvili karışım, strecin içerisine dökülür.

Üzeri dışarıya sarkan streç ile kapatılır.

Buzluğa koyularak 3-4 saat bekletilir.

Bu sürenin sonunda buzluktan çıkarılarak, istenilen boyutta kesilir ve servis edilir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef trileçe tarifi - Trileçe nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ