Tavuk tantuni nasıl yapılır? Yemeye doyamayacağınız mersin tantuni tarifi

Mersin tantuni malzemeleri nedir? Tantuni tarifi detayları. Tavuk tantuni nasıl yapılır? İşte konuya ilişkin detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 15.11.2023 12:40
  • Güncelleme Tarihi : 15.11.2023 12:40
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Tavuk tantuni nasıl yapılır? Yemeye doyamayacağınız mersin tantuni tarifi

Ünü yapıldığı kentin sınırlarını aşarak ülkenin dört bir yanına yayılan Mersin tantuni hem görsel açıdan hem de lezzeti açısından deneyimleyen kişilere tam bir şölen sunuyor. Bu eşsiz lezzeti evde kendisi yapmak isteyen kişiler tantuni tarifi konusunda internet üzerinden çeşitli araştırmalar yapıyor. Klasik tantuni için dana eti kullanılırken, tavuk tantuni nasıl yapılır sorusu da merak konusu oluyor.

Mersin tantuni nasıl yapılır?

7’den 70’e pek çok kişinin severek tükettiği Mersin tantuni, evde de kolaylıkla yapılıyor. Çoğu insanın bir oturuşta birden fazla tükettiği tantuni tarifini sizin için hazırladık.

Tavuk tantuni yapmak için gereken malzemeler:

Tavuk göğsü (1 paket – 500/600 gram)

Kuru soğan (2 adet)

Domates (2-3 adet)

Maydanoz

Zeytinyağı

Karabiber

Kimyon

Toz kırmızı biber

Pul biber

Tuz

Tandır lavaşı

Dana tantuni yapmak için gereken malzemeler:

Tandır lavaşı

Dana eti (600 gram)

Kuru soğan (1 adet)

Maydanoz (Yarım demet)

Domates (2 adet - orta boy)

Sıvı yağ (1 çay bardağı)

Sıcak su (1 su bardağı)

Sumak

Kırmızı toz biber

Tuz

 Tantuni yapım aşaması:

Mersin tantuni yapmak için eksiksiz olarak temin edilen malzemelerin nasıl hazırlanması gerektiğini birlikte inceleyelim. (Dana eti ve tavuk eti ile yapılan tantuni için tarif aynıdır. Sadece kullanılan et farklılık göstermektedir.

Tavuk eti ya da dana eti küçük küçük doğranır.

Haşlanması için bir tencere içerisine alınır ve üzerine su eklenerek pişmeye bırakılır.

Et haşlanırken domatesler küp küp doğranır. İsteğe göre kabuklu ya da kabuksuz olarak kullanılabilir.

Kuru soğanın kabukları soyulur ve ince uzun şekilde doğranır.

Maydanozlar iyice yıkanır ve ardından minik minik kesilir.

Doğranın maydanoz ve soğanlar bir kap içerisine alarak karıştırılır.

Üzerine damak zevkine göre az ya da çok miktarda sumak eklemesi yapılır.

Bu esnada etler kontrol edilmelidir. Haşlanmış ise kenara alınmalıdır.

Ocağın üzerine alınan sacın içerisine sıvı yaz eklenir. Ardından 1 su bardağı su da içerisine ilave edilir. (Mersin tantuni yapımı için sac tava kullanılmaktadır. Ancak yok ise ona en yakın tencere ya da tavanızı kullanabilirsiniz.)

Haşlanan etler de sacın içerisine alınarak üzerine baharat eklenir.

Baharatın etle karışabilmesi iyice karıştırılır.

Ardından lavaşlar iyice yağlanması için saca kapatılır. Yağlanması istenmiyor ise direkt olarak servis tabağının üzerine koyulur.

Servis tabağına alınan lavaşların üzerine daha önceden kesilen soğan, domates, maydanoz ve sumak eklenir.

Son olarak lavaşın üzerine pişen etler de eklenir ve lavaş dürüm şekline gelecek şekilde kapatılır.

İsteğe göre dürümün yanında limonla servis edilir.

Afiyet olsun!

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mercimek köftesi nasıl yapılır? Hatay usulü mercimek köftesi tarifi

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ