Kahvaltıların vazgeçilmezi ayva reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltı masalarının olmazsa olmaz tadı ayva reçeli nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Sizin için ayva reçeli nasıl yapılır ve ev yapımı ayva reçeli tarifi nasıl olur araştırdık. İşte damağınızı şenlendirecek ayva reçeli tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 16.11.2023 07:07
  • Güncelleme Tarihi : 16.11.2023 07:20
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kahvaltıların vazgeçilmezi ayva reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltı masalarınızın en lezzetli rengi olacak ve tadı damağınızda kalacak ayva reçeli tarifini daha önce denemediyseniz bu haber tam size göre. Peki ayva reçeli nasıl yapılır, ev yapımı nasıl olur? Ayva reçelinin püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…

Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane ayva
  • 3 su bardağı kadar su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3-4 tane karanfil
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabukları soyularak dilimlenir.

Dilimleme işlemi yapılırken ayvanın çekirdekleri de atılmaz, bir kenarda biriktirilir.

Ayvaların dilimlenme işi bittikten sonra bir kasenin veya kabın içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemesi için bırakılır.

Şekerlerin erimeye başladığından emin olduktan sonra ayvalar tencereye alınarak üzerine su eklenir.

Gelinen son aşamada ise ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynaması için bırakılır.

Ayva reçeli istenilen kıvamı alana kadar kaynatılmaya devam edilir.

Ocağı kapatmaya yakın limon suyu ve karanfiller de eklenir ve bir kaç dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

Ardından son işlem olarak soğumasını beklemeden kavanozlara paylaştırılıp kapağı kapatılır. Ve ayva reçeliniz hazır, afiyet olsun!

Ayva reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir?

Ayva reçelini yaparken bilinen püf noktalar arasında şunlar sıralanabilir:

Dilimlenen ayvalar ile şeker bir kaba alınıp 1-2 saat kadar bekletilmeli.

Ocağa alınan ayvaların içerisine çekirdeklerini de atılabilir, böylece elde edilen kırmızı rengi ile iştah açan bir görüntüye sahip olur.

Limon suyu ve karanfilleri ayva reçeline eklemenin en doğru zamanı ocağı kapatmaya yakın eklenmesi.

Son işlemin püf noktası ise ocaktan alınan ayva reçelinin kavanozlara soğumadan koyulması.

Ayva reçeli kaç kalori?

Buraya kadar ayva reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir gibi soruların cevabını verdik. Ayva reçeli ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise ayva reçelinin kaç kalori olduğu. Peki ayva reçeli kaç kalori? Diyet listesinde olabilir mi? İşte cevabı..

1 çorba kaşığı ayva reçeli yaklaşık olarak 19 kaloriye denk gelmektedir. Şeker hastalarının ve diyet yapanların tüketirken dikkatli olmaları önerilmektedir.

Ayva reçelinin faydaları nelerdir?

Ayva reçelinin bilinen faydaları arasında;

  • Göğüs hastalıklarına karşı etkili olması,
  • Bağırsakları temizleyici özelliği olması,
  • Stresi azaltmada etkili olması ve
  • Tüberküloz hastalığına iyi gelmesi gibi faydalardan söz edilebilir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pastacı kreması nasıl yapılır? Tam ölçülü pastacı kreması tarifi...

               

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ