MasterChef Türkiye All Star Torta Susanna tarifi... Torta Susanna nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star Torta Susanna nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Torta Susanna tarifi merak konusu oldu. İşte lüle kebabı tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 16.11.2023 20:28
  • Güncelleme Tarihi : 16.11.2023 20:28
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star Torta Susanna  tarifi... Torta Susanna nasıl yapılır? haberinin görseli

MasterChef Türkiye All Star Torta Susanna nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da Torta Susanna tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için Torta Susanna tarifini araştırdık. İşte merak edilen Torta Susanna tarifi...

MasterChef'in bu bölümünde İtlayan mutfağının sevilen lezzetleri yapıldı. Aralarında en çok konuşulanı ise İtalya'nın meşhur tatlısı Torta Susanna oldu. Sizin için evde kolayca yapabileceğiniz Torta Susanna tarifiini derledik.

Torta Susanna için gerekli malzemeler

Tabanı için:

1 adet tart hamuru

120 gr toz şeker

500 gr ricotta peyniri

120 gr yumurta sarısı

40 gr patates nişastası

1/2 adet vanilya çubuğu

Ganaj için:

140 gr bitter çikolata

120 gr krema

1 yemek kaşığı tereyağı

20 gr bal

Torta Susanna Nasıl Yapılır? İşte Torta Susanna tarifi…

İlk önce tart hamurunu hazırlayın. Tart hamurunu buzdolabında bir saat dinlendirin. Ardından 5 mm kalınlıkta olacak şekilde açın.

Kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın ve hazırladığınız hamuru kalıba alın. Çatal yardımıyla delikler açtığınız hamuru buzdolabında dinlendirin.

Bir kabın içinde ricotta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra yumurta sarısı, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın. Daha pürüzsüz kıvam elde etmek için blender kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirin.

Fırından çıkınca soğumaya bırakın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Ganaj için, bir tencerede krema, tereyağı ve balı kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca kaseye koyduğunuz bitter çikolatayı tencereye ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar kadar karıştırın.

Soğuyan ganajı, pastanın üzerine dökün ve 3 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- MasterChef Türkiye All Star su böreği tarifi... Su böreği nasıl yapılır?

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ