Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All Star’da bu akşam şef Fisun Ercan’a ait Yuvalaça yemeği yapıldı. Peki yuvalaça nasıl yapılır? Yuvalaça malzemeleri nelerdir? İşte lezzetli yuvalaça tarifi...
MasterChef Türkiye All Star’ın bu akşam yayınlanan programında Kanada’dan gelen şef Fisun Ercan’a ait Yuvalaça tarifi yapıldı. Bu tarifi en başarılı yapan yarışmacılar bir sonraki haftayı garantilerden başarısız tabak çıkaran yarışmacılar ise yarışmaya devam edebilmek için ter dökmeye devam etti. Peki Yuvalaça yemeği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…
Yuvalaça yemeğinin ana mantığı şudur; önce una bulanıyor daha sonra yumurtaya bulanıp kızartılıyor.
En sonunda ise haşlanıyor.
Yuvalaça yemeği için malzemeler:
2 çay bardağı pirinç
1 kg kadar dana kıyma
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
3 su bardağı et suyu
4 adet yumurta
2 tatlı kaşığı karabiber
Yuvalaçayı kızartmak için de sıvı yağ
Yuvalaçayı yapmak için öncelikle kıyma, üzerine eklenen pirinç, karabiber ve tuzla iyice yoğrulur.
Bütün malzemeler iyice birleştiğinde bu harçtan yumurta büyüklüğü kadar parçalar kopartılır ve oval şekiller verilir.
Bu işlemden sonra başka bir kasede yumurta çırpılır ve şekillendirilen köfteler yumurtaya batırılır.
Köfteler yumurtaya batırıldıktan sonra una bulanıp önceden kızgın olan yağa dökülür.
Bu esnada farklı bir kapta et suyu kaynatılmalıdır.
Köfteler iyice kızardıktan sonra yağdan çıkarılır ve kaynamış olan et suyunun içine dökülür.
En son işlem olarak da köftelerin kapağı kapatılır ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar güzelce pişilir. İşte lezzetli yuvalaça tarifiniz hazır. Afiyet olsun.
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Fisun Ercan kimdir? MasterChef Türkiye All Star’ın konuk şefi Fisun Ercan nereli?
HABER MERKEZİ