Sayfa Yükleniyor...
Mutfak Bahane programında yapılan kolay mantı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Biz de sizin için bu güzel lezzetin detaylarını araştırdık. Peki kolay mantı nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…
ATV ekranlarında yayınlanan Mutfak Bahane programında yapılan kolay mantı tarifine dair merak edilenleri derledik. Peki kolay mantı nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İzleyiciler tarafından epey araştırılan bu tarif için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz…
Hamuru İçin;
Un (3 su bardağı)
Yumurta (1 tane)
Tuz (1,5 çay kaşığı)
Su
İçi Harcı İçin;
Kıyma (250 gram)
Kuru soğan (1 tane büyük boy)
Tuz
Pul biber
Sosu İçin;
Yoğurt (1 kase)
Sarımsak (1 diş)
Salça (1 tatlı kaşığı)
Sıvı yağ
Pul biber
Hamur malzemelerini bir kabın içine alıp azar azar su ilave ederek yoğuruyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra hamuru biraz dinlendiriyoruz. Bu arada iç malzeme için soğanı mümkün olduğunca ince doğruyoruz (eğer çok ince doğrayamazsanız rendeleyebilirsiniz, ancak bu durumda tadı biraz farklı olacaktır). Doğradığımız veya rendelediğimiz soğanı alıp bıçak yardımıyla istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Sonrasında uygun bir yoğurma kabında kıymanın üzerine soğanı, pul biberi ve tuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hazır olan iç harcı bir kenara alıyoruz.
10 dakika dinlenen hamuru tezgaha alıp son kez yoğurup toparlıyoruz, sonra 2 eşit parçaya ayırıyoruz. Bezelerden birini alıp unluyoruz ve oklava ile açıyoruz. Açtığımız hamuru 2 cm eninde şeritler halinde kesiyoruz, üzerlerine hazırladığımız harçtan koyuyoruz ve şeritleri rulo şeklinde sarıyoruz. Sonra ruloları 1’er parmak genişliğinde kesiyoruz.
Hazırlanan hamurları kaynayan tuzlu suya atıp haşlıyoruz. Hamurlar birbirine yapışmasını engellemek için ara sıra karıştırıyoruz. Yaklaşık 10-12 dakika pişince ocağın altını kapatıyoruz. Suyunu süzmeden içine 1 su bardağı soğuk su döküyoruz. Sonra kevgirle servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak gezdiriyoruz. Biraz suyla açıp kızdırdığımız salçalı sıvı yağı döküyoruz, pul biberle süsleyip servis ediyoruz.
HABER MERKEZİ