Sayfa Yükleniyor...
Ege bölgesinde hep aynı yerlerde denize girmekten sıkıldınız mı? Yeni koylar ve plajlar keşfetmek isteyen herkesin aradığı o haber. İşte sizin için hazırladığımız İzmir Dikili’nin koyları ve plajları…
İzmir’in bunaltıcı sıcaklarından kaçmak için yer arayan herkes merkeze yakın denizlere gidiyor. Ege bölgesinde denize girecek birçok koy ve plaj bulunuyor. İzmir’e yalnızca 120 km uzaklıkta bulunan Dikili bölgesi tam da sıcaktan bunalanların kolaylıkla ulaşım sağlayabildiği yerler arasında bulunuyor. Berrak buz gibi suyuyla herkesin uğrak noktası olduğu koylar mevcut. Peki Dikili’de hangi koylar var? Dikili’de hangi plajlar var? Dikili merkezine ne kadar uzaklıkta? Ulaşım nasıl sağlanıyor? Tüm detaylarıyla haberimizde.
Merkeze yakın yerlerde denize girmeyi düşünüyorsanız burası tam da size göre. 4 km uzunluğundaki plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini var. Sahili kum, denizi kum-çakıl karışımı olan bu plajda deniz 3-4 metre sonra hemen derinleşiyor. Su soğuk ve dalgalı olabiliyor. Plajda engellilerin girebileceği rampalar da bulunuyor. Şezlong, şemsiye noktasında ister ücret vererek buradaki imkanlardan faydalanabilirsiniz dilerseniz kendi şemsiyenizi ve sandalyenizi kullanabilirsiniz.
Burası Dikili merkeze uzak kalan bir belde fakat buranında kendi merkezi bulunuyor. Plaj boyunca birçok kafe, restoran ve alışveriş yapabileceğiniz marketler bulunuyor. Denizi berrak ama bir o kadar da soğuktur. Girişi küçük çakıl taşlarından olan bu denizin 2-3 metre ilerisi direkt kum. Herkesin rahatlıkça yüzebileceği bu deniz derin değil. Çocuklu ailelerin rahatlıkla gelebileceği bir yer. Plaj içerisinde belediyenin koymuş olduğu duşlar ve soyunma kabinleri mevcut. Restoranların ve kafelerin plaja koyduğu şezlong, şemsiyelerden ücretli bir şekilde yararlanabilirsiniz. İsterseniz kendi şemsiye ve sandalyelerinizi de bu plaja getirebilirsiniz. Tarihi yerleri gezmeyi seviyorsanız buraya kadar gelmişken Çandarlı Kalesini ziyaret etmeden ayrılmayın. Buraya toplu taşıma kullanarak İzmir’in her noktasından kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Merkeze uzak olan bu koya özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Buraya geleceklere tavsiyemiz yiyecek içeceklerinizi gelmeden önce almanız. Bu koyda market bulunmuyor sadece küçük bir büfe bulunuyor. Kamp yapacaklar için uygun bir ortamı bulunuyor. Plajı ince kumdan oluşmaktadır. Deniz suyu soğuk ve berraktır.
Dikili’den kalkan tur tekneleri ile bu 3 berrak suya ulaşım sağlayabilirsiniz. Tur fiyatları 700 TL’den başlayarak olanlarına göre artış gösteriyor. Buralar insan yoğunluğundan uzak balıklar ile iç içe yüzebileceğiniz bir alan. Sadece Kalem Adasında bir otel bulunuyor. Market, restoran, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri yok ancak geldiğiniz teknede mevcutsa onları kullanabiliyorsunuz. Eğer kanonuz varsa burada rahatlıkla sürebilirsiniz. 2 ada arasında bulunan Akvaryum adasında balıkları rahatlıkla suyun üzerinden gözlemleyebilirsiniz.
Bu koy iki ada arasında bulunan Akvaryum koyu değil. Oraya ulaşamadıysanız üzülmeyin. Toplu taşımaya uzak ama özel arabanız ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir başka Akvaryum koyu. Bu koyda da berrak ve soğuk suyuyla biliniyor. Bu koy da kumsal yok. Beton iskelesi var. Denizi büyük taşlardan oluşuyor ama eğer deniz ayakkabınız ile gelirseniz rahatsız etmeyecektir. Gelirken market alışverişinizi yapmış olun çünkü burada herhangi bir işletme yok. Tuvalet ve soyunma kabinleri bulunan koyda yüzmeyi iyi bilenler denizin keyfini çıkartabilir.
Aynı Çandarlı Plajı gibi bütün olanaklara sahip. Ücretsiz halk plajı mevcut. Plaj kumdan oluşuyor. Deniz oldukça temiz ve derin değil. Yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler rahatça burayı tercih edebilir.
Özel araba ile ulaşım sağlayabileceğiniz, Bademli Deniz Ilıcasının kaynak sıcaklığı 65°C olup deniz ve açık kaynağın sıcaklığı ise yaklaşık olarak 42°C civarındadır. Bu yüksek sıcaklık sayesinde bu Ilıcada yaz veya kış mevsimi ayırt etmeksizin hem denize hem de ılıcaya girilebilmektedir. Bu kaynaktan çıkan sıcak suyun içerisinde hidroasenat, arsenik ve sodyum klorür bulunmakta ve bu su kaynağı hem içme hem de banyo olarak kullanılabilmektedir. İçme olarak kullanıldığında; aç karnına içilen suyun mideye ve böbrek taşlarına iyi geldiği söylenmektedir. Banyo olarak kullanıldığında ise solunum yolu rahatsızlıklarında, kadın hastalıklarında, vücutta oluşan ağrı ve sızılarda, kalp-damar hastalıklarında, romatizmal rahatsızlıklarda, nevraljiyde ve cilt hastalıklarında tedavi edici özelliği olduğu bilinmektedir.
İzmir merkezinden kolaylıkla Dikili’ye gidebilirsiniz. İzmirim kartına sahip herkes toplu taşıma ile ulaşabiliyor. İzban ile Aliağa’ya kadar gelip girişte bulunan beyaz dolmuşlar ile Dikili’ye hızlıca ulaşabilirsiniz. Bir başka ulaşım aracı eshot ile de ulaşabilirsiniz. Aliağa otobüs duraklarından kalkan 837 nolu otobüs ile Dikili merkezine gidebilirsiniz.
HABER MERKEZİ