Advertisement

Şefler diyarı Mengen’de ne yenir, nereler gezilir?

Yemyeşil ormanları, yaylaları, şefleri ve ünlü mutfağıyla yıl boyunca ziyaretçilerini ağırlayan Mengen, sağlık ve kış turizmi imkanlarıyla da farklı deneyimler sunuyor. Peki Mengen nerededir? Mengen’de ne yenir? Neler yapılır? Detaylar haberimizde…

  • Oluşturulma Tarihi : 25.09.2025 10:11
  • Güncelleme Tarihi : 25.09.2025 10:11
  • Kaynak : SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Şefler diyarı Mengen’de ne yenir, nereler gezilir? haberinin görseli

Mengen, Bolu’nun yemyeşil doğası ve zengin mutfak kültürüyle Türkiye’nin dikkat çeken turizm merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. İlçede doğa yürüyüşleri, yayla gezileri ve kamp alanlarının yanı sıra, Türkiye’nin “şefler diyarı” unvanını taşıyan mutfağı, ziyaretçilere eşsiz tat deneyimleri sunarken, ayrıca kış aylarında kar sporları ve temiz dağ havası ile sağlık turizmi imkanları, Mengen’i dört mevsim tercih edilen bir gezi noktası hâline getiriyor. Peki Batı Karadeniz’in cazibe merkezlerinden biri olan Mengen’e nasıl gidilir? Nereler Gezilir? Neler yenir? Tüm bu bilgilere sizin için haberimizde yer verdik.

MENGEN’E NASIL GİDİLİR?

Mengen, Bolu iline bağlı, Türkiye’nin doğa ve gastronomi ile öne çıkan ilçelerinden biridir. Özellikle ormanlık alanları, yaylaları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Mengen Ankara’ya karayolu ile yaklaşık 250 kilometre, İstanbul’a 330 kilometre ve İzmir’e ise 700 kilometre mesafededir. Bolu şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Mengen, ulaşım açısından hem karayolu hem de toplu taşıma ile rahatlıkla erişilebilir bir konumadır.

MENGEN’DE GEZİLECEK YERLER

Mengen, doğa severler için eşsiz fırsatlar sunmaktadır. İlçedeki Sülüklü Göl, Kapankaya Yaylası, Mengen Ormanları ve Gölcük Tabiat Parkı bölgenin öne çıkan doğal güzellikleri arasında yer alırken, ziyaretçiler yürüyüş, fotoğrafçılık, kamp ve doğa gözlemi gibi aktivitelerle doğanın keyfini bu noktalarda çıkarabilir. Ayrıca Mengen’in etrafındaki köy yolları ve yayla patikaları, trekking ve bisiklet turları için uygun bir rota oluştururken, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için ideal bir kaçış noktasıdır.

MENGEN’DE NE YENİR, NE İÇİLİR?

Mengen, Türkiye’nin şefler diyarı olarak bilinir; ilçede yetişen lezzetli malzemeler ve yerel tarifler, mutfak kültürünü öne çıkarır. Özellikle Mengen aşçılık festivalleri, hem yerel hem de ulusal şefleri bir araya getirir. Yöresel yemekler arasında: Mengen pilavı, kabak dolması, Mengen mantısı, et ve sebze ağırlıklı yöresel yemekler, ev yapımı turşu ve reçeller, özellikle et yemekleri ve doğal malzemelerle hazırlanan mezeler, ilçenin gastronomi turizminin temelini oluşturur. Kahvaltılarda yöresel peynirler, taze ekmekler ve köy reçelleri öne çıkar. Mengen’de lezzet deneyimi, doğa ile iç içe geçen bir seyahatin ayrılmaz bir parçasıdır.

MENGEN’DE YAPILABİLECEK DİĞER ETKİNLİKLER

Mengen, sadece doğası ve gastronomi ile değil, aynı zamanda sağlık ve kış turizmi açısından da önemli bir destinasyondur. İlçede bulunan temiz dağ havası ve ormanlık alanlar, stresten uzaklaşmak ve doğa ile bütünleşmek isteyenler için ideal ortam sunar. Kış aylarında çevredeki yaylalar ve yüksek rakımlı alanlar, kar sporları ve kış yürüyüşleri için uygun zemin sağlarken, ayrıca Mengen, doğa fotoğrafçılığı ve kuş gözlemciliği için de tercih edilen bir bölge olarak kendini öne çıkarır. Sülüklü Göl ve Kapankaya Yaylası gibi alanlar, yıl boyunca ziyaretçilerine farklı mevsimlerde eşsiz manzaralar sunarken, buradaki doğa kampları, özellikle yaz ve bahar aylarında popülerdir. Böylece Mengen, hem yıl boyu farklı turizm aktiviteleri sunan hem de doğa ve sağlık turizmini bir araya getiren çok yönlü bir gezi noktası olarak öne çıkar.

Kaynak : SULTAN GÜMÜŞ KAYA

İlginizi Çekebilir...

Uluabat Gölü’nün İncisi: Gölyazı
  • Nereye Gitsek?
  • 25.09.2025 10:19
Uluabat Gölü’nün İncisi: Gölyazı