- 31.12.2019 10:19
Kırmızı et kalp krizi riskini artıyor
Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Orhan Rodoplu, “Kırmızı ette bulunan demir molekülünün kalp krizi riskini yüzde 57 artırdığı gözlemlendi” diye konuştu
Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Orhan Rodoplu, “Kırmızı ette bulunan demir molekülünün kalp krizi riskini yüzde 57 artırdığı gözlemlendi” diye konuştu
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Seçkin, gereksiz antibiyotik kullanımının çocuklarda daha büyük etkilere neden olduğunu belirtti
Hamilelik, bir annenin hayatındaki en duygusal ve en sihirli dönemi olduğunu ifade eden Op.Dr. Okan Özden, bebeklerini kucaklarına alacakları o büyülü ana hazırlanırken yeme içme alışkanlıklarını tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi
Dr. Burak Bağ, saç dökülmesinde mezoterapi uygulamasının olumlu sonuçlar verdiğini belirtti
Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, gülüş estetiğinin sosyal ilişkilerde özgüven sağladığını söyledi
Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, yeni yıla fit girmenin yolları hakkında bilgi verdi
Prof.Dr. Abdülkadir Ömer, “Doğal undan yapılan ekmek fiziksel ve zihinsel sağlığı destekler, mide, bağırsak hastalıklarını önler, diyabet ve kolesterolün kontrolüne yardımcı olur” dedi
Uzm.Dr. Meriç Zeydan, grip ve soğuk algınlığından korunmak için el yıkama alışkanlığı kazanılmasının, bol sıvı tüketilmesinin, düzenli ve sağlıklı beslenilmesinin önemli olduğunu söyledi
Soğukla her temasta el ve ayaklarda şişme, kızarıklık görülmesinin soğuk alerjisinin işareti olduğu, bu durumun buz-küp testi ile ortaya çıkarılabileceği belirtildi
Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Mahir İğde, "Elbette ev içinde ve kapalı ortamda geçirilen sürenin, dolayısıyla maruziyetin arttığı kış mevsimlerinde alerjik hastalık bulgularında artış görülür." dedi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Buyru, anne adaylarının bebeğe zarar verir düşüncesiyle verilen ilaçları içmeyebildiğini belirterek, "Enfeksiyon durumunda antibiyotiği kullanmamak veya yarıda kesmek erken doğumu tetikleyebilir." dedi
Araştırmacılar, yürüyüş gibi egzersizlerin kanserin bazı türlerine yakalanma riskini azaltabileceğini saptadı
Psikolog Müjde Yahşi, tırnak yemenin asıl nedeninin güvensizlik olduğunu söyledi. Psikolog Yahşi, “Tırnak yeme çocuklarda sık karşılaşılan bir uyum bozukluğu çeşididir
Dr. Fevzi Özgönül, bağışıklık sisteminin korunmasıyla ilgili bilgiler vererek “Sindirim sistemimiz için faydası büyük olan probiyotikler, vücudumuzda bizim için çalışan küçük dostlardır” dedi
Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, soğuyan havaların kalp krizi riskini arttırdığını ve risk taşıyan hastaların gerekmedikçe dışarı çıkmamaları gerektiğini ifade etti
ABD'de fareler üzerinde yapılan çalışma, günde dört fincan kahve içmenin, vücutta yağ depolanmasını kontrol eden genleri baskılayarak sağlıksız beslenenlerde kilo alımını azaltabileceğini gösterdi
Diyetisyen Hatice Kübra Bayer, sağlıklı kilo kaybı için ekmek tüketiminin önemine dikkat çekti
Göz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Emrullah Beyazyıldız, “Şaşılık yani iki gözün birbiri ile olan paralelliğini ve doğal konumunu kaybetmesi olarak bilinen hastalığın tedavisinde geç kalınmamalı” dedi
Yeni yıl yaklaşırken, yılbaşı sofralarımız için de telaş başladı. Ana yemeği, tatlısı, çerezi, derken menü kabarıyor ve kaloriler artıyor. Peki, yılbaşı gecesini daha sağlıklı ve hafif geçirmenin yolu yok mu?
Saç Sorunları ve Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, saç dökülmesi, saç seyrelmesi gibi problemler yaşayan hastalar için önemli açıklamalarda bulundu
Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, “Bu soğuk kış günlerinde bu besinlerin tüketimine daha fazla özen göstererek hem sağlıklı hem enerjik olmak mümkün” diye konuştu
Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı,”Polen vitamin ve mineral kaynağı olmasının yanında yüzde 20 oranında protein içerir” dedi
Dr. Biran Ekici, cilt yaşlanmasını önleyici yöntemler hakkında bilgiler verdi
Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, diş dövmesinin trend haline geldiğini söyledi
İzmir'in Saat Kulesi gece saatlerinde büyüledi
İzmir, Ata'sı için buluştu