- 21.11.2016 08:00
Stresle savaşan bitki: Fesleğen
Histoloji ve Embriyoloji uzmanı Dr. Ömer Coşkun, fesleğenin, birçok hastalıkla savaşta doğal destek sağlayan, besin değeri çok yüksek bir bitki olduğunu belirtti
Histoloji ve Embriyoloji uzmanı Dr. Ömer Coşkun, fesleğenin, birçok hastalıkla savaşta doğal destek sağlayan, besin değeri çok yüksek bir bitki olduğunu belirtti
Özel Tınaztepe Hastanesi 17 Kasım Dünya Prematüre Gününü kutladı
Dr. Tolga Hüner, emziren annelerin korkulu rüyası olan meme iltihabı hakkında açıklamalarda bulundu
Özel İzmir Gazi Hastanesi Saç Ekim Koordinatörü Yasemin Gülgör, bıyık ve sakal ekimine rağbetin gün geçtikçe arttığını belirterek, operasyonlar hakkında bilgi verdi
Özel İzmir Gazi Hastanesi Saç Ekim Koordinatörü Yasemin Gülgör, bıyık ve sakal ekimine rağbetin gün geçtikçe arttığını belirterek, operasyonlar hakkında bilgi verdi
Obezite Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Tufan Ergenç, obezite ameliyatlarının sağlık açısından mutlak gerekli olduğu hallerde yapılması gerektiğini söyledi
14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl, Diyabetli hastalar sigaradan kesinlikle uzak durmalı, eğer içiyorlarsa ivedilikle bırakmalıdırlar uyarısında bulundu
null
Türkiye'de 22 bini nakil listesinde, 72 bini takipte 94 bin böbrek yetmezliği; 2 bini listede, 50 bini takipte 52 bin de karaciğer yetmezliği hastası var
Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, sürekli cep telefonu kullanımı konusunda uyardı
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serdar Saydam, toplumda meme muayenesini bilen kadın sayısının düşük olduğunu belirterek, Kadınlar meme muayenesi uygulamasını öğrenirlerse daha çok sayıda meme kanseri hastası yakalanabilir" dedi
Unutkanlığı bellekte bulunan bilgilerin yok olma süreci olarak tanımlayan Doç.Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, her unutkanlığın hastalık olmadığını vurguladı
Şimdi 12 yaşında olan ve daha 3 yaşındayken şaşılık ameliyatı geçiren Kadriye Girgin, görme sağlığı sorunsuz bir şekilde 9 yıldır hayatına devam ediyor
İçerdiği C vitamini, potasyum ve magnezyum gibi minerallerle sayısız faydası olan nar, sahip olduğu lezzetinin yanında birçok kanser türüne karşı koruyucu özelliğe sahip olurken, uzmanlar, kalp dostu olan narın günde bir avuç yenmesini öneriyor
İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Oğuz Özyaral, evde yemek pişirme alışkanlığından uzaklaştıkça hastalıkların arttığını söyleyerek, Kanserin bu kadar sık görülmesinin sebebi beslenme alışkanlıklarımızdaki değişikliklerdir dedi.
Uzm.Dr. Memnune Çamsarı, beyin-damar hastalıklarının dünyada en sık görülen hastalık olduğunu ifade ederek, "İnme ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci, kalıcı sakatlıklar nedenleri arasında birinci sırada yer alıyor. Teşhis, tedavi ve önlemedeki önemli ilerlemelere rağmen inme yaygın bir rahatsızlık olmaya devam etmekte, yaşlanan nüfusla birlikte, inme geçiren kişi sayısının artacağı öngörülmektedir" dedi.
Türkiye'de 600'ün üstünde çocuk olmak üzere toplam 25 binin üzerinde hastanın organ nakline ihtiyaç olduğu bildirildi.
Beyaz çayın kanser ve birçok hastalığı önlediğini belirten Diyetisyen Şeyda Sular, faydaları hakkında bilgi verdi.
İyi bir bağırsağa sahip olmak için sağlıklı beslenmeye dikkat çeken uzmanlar, prebiyotik gıdalar tüketilmesi gerektiğini kaydetti
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, Çiftçi kazanamadığı zaman ülkenin dinamikleri değişecek ve tarım çok uluslu şirketlerin tekeline doğru giden bir düzene evrilecek dedi
Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, ölümcül durumlara yol açabilecek aort denen büyük atardamarın karın bölgesinde yer alan kısmının balonlaşması hakkında halkı bilgilendirmek ve bu hastalık için risk taşıyan kişilerde farkındalık sağlamak amacıyla İçinizdeki Balona Dikkat kampanyası başlattı.
Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd.Doç.Dr. İlker Murat Arer, Türkiyede yapılan organ bağışında İzmirin ilk sırada olduğunu söyledi
Estetik Uzmanı Dr. Ebru Ünal, selfie çekilmenin cildi yaşlandırdığını vurguladı
Uzmanlar, insanın temel besin kaynaklarından olan ekmek için ilk tercihin tam buğday olması gerektiğini ifade etti
Kokinaya talep iki kat arttı