Sayfa Yükleniyor...
Kızını ziyaret ettiği sırada rahatsızlanan Davut Öztaş, İzmirde ilk kez İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen minimal invazif yöntemiyle yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu
Son zamanlarda dünyada yeni uygulanmaya başlayan minimal invazif yöntemiyle kalp ameliyatı İzmirde ilk kez İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi.
OPERASYON BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ
İzmire ziyarete geldiği sırada rahatsızlanarak göğsünde yanma halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 57 yaşındaki Davut Öztaşa kalp yetmezliği ve büyümesi teşhisi kondu. İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Gürbüz, Op. Dr. Yüksel Beşir , Asistan Dr. İhsan Peker ve Anestezi Uzmanı Dr. Nagihan Karahandan oluşan ekip bu tür hastalarda uygulanan ve hastanın iyileşmesinin uzun sürdüğü açık kalp ameliyatı yerine küçük bir kesi açılarak gerçekleştirilen minimal invazif yönetimini uygulamaya karar verdi. Prof. Dr. Ali Gürbüz, başarıyla gerçekleştirilen operasyon hakkında şu bilgileri verdi:
TAMİR YÖNTEMİYLE TEDAVİ
Normalde bu tür ameliyatlar standart olarak göğüs önden açılarak yapılır. Bu yeni yöntemle göğsü açmadan yandan 8 cm lik bir kesiyle sağ koltuk altı bölgesinden girerek ameliyatı yaptık. Kalp kapağını değiştirmeden tamir yöntemiyle hastayı tedavi ettik. Şu anda hastamız kendi kalp kapağı ile yaşıyor. Dünyada son zamanlarda minimal invazif ve ameliyatsız çözümler daha ön plana çıktı. Bizim kliniğimiz de 6-7 yıldır bu tür işlerle uğraşan bir klinik. Op. Dr. Yüksel Beşir arkadaşımız bu yöntemin eğitimi aldı ve klinikte bizlerle paylaştı. Bundan sonra bu tür hastalarımıza bu uygulamaları yapacağız. Küçük bir bölge kesilerek yapılan ameliyatta ağrısı daha az, iyileşmesi daha hızlı, daha estetik oluyor, hasta daha çabuk toparlanıyor, daha az hastanede yatıyor. Ancak her kalp hastası bu tür uygulamadan yararlanamıyor. Kalp ameliyatı gerektiren hastaların yüzde 10unu bu şekilde ameliyat edebiliyoruz. Kalp kapak hastalıkları, kalp delikleri ve nadir olarak bay pas ameliyatlarını bu yöntemle yapabilmekteyiz.
İYİ Kİ TÜRK HEKİMLERİ YAPTI!
Başarılı ameliyatla kısa sürede sağlığına kavuşan Davut Öztaş ise yurt dışında öğretmenlik yaptığını belirterek, Çok önemli bir ameliyat geçirdiğimi biliyorum. Kimse Amerikaya Almanyaya tedaviye gitmesin. Bizim Türk hekimlerimiz çok daha iyidir. Atatürk ün Beni Türk hekimlerini emanet edin sözünü söylemek istiyorum. Avrupada bu ameliyat için iki sene sıra beklemeniz gerekebilir. Allah Türk hekimlerimizden razı olsun. Kendimi çok iyi hissediyorum. Buradaki hocalarıma çok teşekkür ederim. Çok şanslıyım diye düşünüyorum dedi. (HABER MERKEZİ)
Haber Merkezi