Sayfa Yükleniyor...
İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi, kalbinin durması sonucu ölen 16 aylık Zeynep Mustaka 10 kat fazla kan sulandırıcı iğne yapıldığını doğruladı. Aile, 1 milyon 500 bin TLlik manevi tazminat davası açacak
Denizlide yaşayan Hatice ve Gültekin Mustak çiftinin 16 aylık kızları Zeynep Mustak, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesinde ameliyat olduktan sonra kanı pıhtılaştı. Bunun üzerine nöbetçi hemşire G.Ç. tarafından küçük Zeynepe 10 kat fazla kan sulandırıcı iğne yapıldı. İğnenin ardından kan kusmaya başlayan Zeynep Mustak, birkaç gün sonra kalp durması sonucu öldü. Denizlili çift, 16 aylık kızları Zeynep Mustakın 0,7 dizyem yerine 7 dizyem kan sulandırıcı iğne yapılması sonucu öldüğü iddiasıyla avukata başvurdu. Avukat Mehmet Emin Keleş, Ege Üniversitesi Rektörlüğüne yazdığı yazıda olayda kusuru ve ihmali olanların taraflarına bildirilmesini ve 1.5 milyonluk manevi tazminat talebini iletti. Ege Üniversitesi Rektörlüğünden gelen yazıda 0,7 dizyem yerine 7 dizyem kan sulandırıcı iğne yapıldığı doğrulandı, nöbetçi hemşire G.Ç. hakkında hem idari hem de cezai işlem başlattıkları belirtildi. Ancak konu yargılama gerektiği için tazminat miktarını ödeyemeyecekleri bildirildi.
TAZMİNAT DAVASI AÇILACAK
Ön başvuru yolu hukuken tamamlandığı için anne, baba ve küçük Zeynepin ablası adına 1 milyon 500 TLlik manevi tazminat alacağının tahsili için İdare Mahkemesine dava açacaklarını belirten avukat Mehmet Emin Keleş, Gelen yazıda illiyet bağı tam tespit edilmemiştir diyor. Normal bir insana 7 dizyem kan sulandırıcı verildiği takdirde onların da yaşayacaklarını sanmıyorum. 16 aylık bir çocuğu 10 kat fazla verilmiş. Bizim talebimiz manevi tazminat talebi olduğu için, takdir tamamen mahkemeye aittir. İdarenin veya rektörlüğün talep ettiğiniz manevi tazminat miktarını size ödüyoruz ya da talep ettiğiniz manevi tazminat miktarı fazla, şu kadarını ödüyoruz diye bir saptama yapmaları mümkün değil. Buna ancak mahkeme karar verir dedi.
İLK DEFA DOĞRULANDIĞINI GÖRDÜK
İdarenin olayları kabul etmesini sevindirici bulduklarını kaydeden Keleş, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade ederek şu ifadeleri kullandı: Bu açacağımız davada çok önemli bir delil. Genellikle olay örtbas edilir. 0,7 dizyem iğne vurulduğu iddia edilir ama burada olayın hemen ardından tutanak tutulmuş, sorumlular tespit edilmiş. İdarenin sorumluluğu açısından gerçekten sevindirici. Ülkemizdeki tüm idari teşkilatların hizmet kusuru ve benzeri sorumluluklarda bu şekilde davranmalarını bekliyoruz. (İHA/İZMİR)
Haber Merkezi