Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin sırrı: Etin yanında kuru baklagiller!

Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önemli! Beslenme uzmanları, öğün dengesi için kuru baklagillerin tüketilmesini öneriyor. Et yemeklerinin yanında kuru baklagiller lif, protein ve vitamin kaynağı sağlıyor. Hayvansal gıda yerine bitkisel protein tercih edilmesi kalp sağlığı ve çevreye fayda sağlıyor.


  • Oluşturulma Tarihi : 14.06.2024 08:30
  • Güncelleme Tarihi : 14.06.2024 05:30
  • Kaynak : Arun Acumsal
Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin sırrı: Etin yanında kuru baklagiller!

Kurban Bayramı, geleneksel olarak et tüketiminin arttığı bir dönemdir. Ancak beslenme uzmanları, bu dönemde sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesini tavsiye ediyor. Beslenme Danışmanı Emine Uluçay, bayram süresince öğün dengesinin kurulmasının önemine dikkat çekiyor ve özellikle et yemeklerinin yanında yüksek lif içeriğine sahip kuru baklagillerin tüketilmesini öneriyor.

Kuru baklagillerin sağlıklı beslenme için önemli birer kaynak olduğunu belirten Uluçay, özellikle etli nohut, etli kuru fasulye gibi yemeklerin yanında meze veya salata olarak kuru baklagillerin tüketilmesinin pek akla gelmediğine değiniyor. Bu baklagillerin, lif, bitkisel protein, folat, demir, magnezyum ve B vitaminleri gibi önemli besinleri içerdiğini vurgulayan Uluçay, bunların bağırsak sağlığını düzenleyerek kabızlığı önlediğini ve genel sağlığımız için gerekliliğini belirtiyor.

Ayrıca, hayvansal gıda tüketimini azaltmanın kalp sağlığı ve çevresel sürdürülebilirlik açısından faydalı olduğunu vurgulayan Uluçay, haftanın bazı günlerinde et yerine bitkisel proteinden zengin kuru baklagil yemeklerinin tercih edilmesini öneriyor. Bu yaklaşımın hem bütçe dostu bir seçenek sunduğunu hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağladığını belirtiyor.

Arun Acumsal

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal