Sayfa Yükleniyor...
Sağlık Sen İzmir Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, sürekli tırmanan sağlıktaki şiddeti önlemek için çarpıcı bir öneride bulundu. Baykan, sağlık çalışanına şiddet gösteren hasta ve yakınlarının, bir daha hastaneye geldiğinde kolluk kuvvetleri gözetiminde sağlık hizmeti alması gerektiğini söyledi
NEŞE YAVUZ
Sağlık Sen İzmir Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Wyndham Grand Özdilek Otelde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Türkiyede 210 bini geçen üye sayıları olduğunu belirterek, 76 ilde yetkili olduklarını, üye sayılarını 250 bine çıkartmayı planladıklarını söyledi. Sağlık Sen olarak 450 bin sağlık personeli için sendikacılık yaptıklarını ifade eden Çırak, Sağlık çalışanlarımızın son 10 yılda çok ciddi anlamda kazanımlar oldu. Sağlıkta ciddi anlamda iyileşmeler olduysa başarı tamamen sağlık çalışanlarıdır dedi.
VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİYİZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın geçtiğimiz yıl Sağlık Senin düzenlediği Hemşireler Günü toplantısında lisans tamamlama, Yıpranma Payı ve Kreş açılması konularında söz verdiğini anlatan Çırak, bu konuların hayata geçirilmesi için çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. 14 Mart Tıp Bayramında tüm sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıldığını belirten Çırak, Nöbet ücretine yapılan zam bizler için yeterli bir kazanım değildir. Yıpranma Payı ve Lisans Tamamlama yasalarının çıkartılmasını, kreş açılmasını, ek ödeme tavan oranlarının artırılmasını ve adaletsiz döner sermayenin bir an önce kaldırılmasını talep ediyorum. Sağlık çalışanlarının ücretlerine ciddi bir zam yapılmalı diye konuştu. Sağlık personeline verilen sözlerin takipçisi olduklarını, yıpranma payı ve sağlıkta şiddetin azaltılması konularında çalıştay ve toplantılar yaptıklarını ifaden eden Çırak, Lisans Tamamlamanın hayata geçirilmesi için geçen hafta Yüksek Öğretim Kurumu yöneticileri ile görüştüklerini, 2015-2016 eğitim döneminde 130 bin sağlık çalışanının lisans tamamlama hakkına kavuşacağını ümit ettiklerini ifade etti.
MEMNUNİYET YÜKSELDİ AMA ŞİDDET DE ARTIYOR
Sağlıkta memnuniyet yüzde 35lerden 76 seviyelerine ulaştığını kaydeden Çırak, şunları söyledi: Bu artış çok ciddi bir orandır. Bu oranı yakalayan sağlık çalışanı niçin şiddet görüyor. Sağlık Sen olarak yaptığımız bir çalışmada, sağlık personelinin mesleklerinden memnun ve huzurlu olmadıkları ortaya çıktı. Bu tabloda şiddetin de çok büyük bir rolü var. Şiddete Sıfır Tolerans isimli toplantılar yaptık. Şiddetin azaltılması için alınması gereken tedbirleri her platformda anlattık. Ve kamuda ilk defa sağlık personeline şiddet gösterenlerin, gözaltına alınması kararı alındı. Sağlık Bakanlığı ciddi anlamda tedbirler alınırsa cefakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulanması önlenecektir.
ŞİDDET GÖSTEREN KOLLUK KUVVETİYLE
SAĞLIK HİZMETİ ALMALI
Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, sağlıkta şiddetin sona erdirilmesi için alınması gereken tedbirleri açıkladı. Sağlıkta şiddeti önlemek için yapılan çalışmaları yeterli görmüyoruz diyen Baykan, Şiddet daha çok hastanelerin acil servisleri ve 112 ambulanslarında görülüyor. Acilde gelen hasta ve yakınları bir an önce tedavi olmak istiyor. Ancak sağlık çalışanları da bir insan. Sağlık personelinin iş yükü 5 kat arttı. Ancak sağlıkçıların ne mali ne de sosyal hakları 5 kat artmadı dedi. Acil servislerde acil olmayan hasta başvurusu nedeniyle yoğunluk yaşandığını ifade eden Baykan, Sağlıkta şiddete yeltenen kişi hastaneye bir daha geldiğinde, kolluk kuvvetleri eşliğinde sağlık hizmet almalı ve sosyal güvenceden de bir süre yararlandırılmamalı. Şiddete başvuranlar için bir caydırıcılık olmalı diye konuştu.
İZMİR KALESİNE SAĞLIK SEN BAYRAĞINI DİKECEĞİZ
Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, İzmirde yetkiyi almaya ramak kaldığını belirterek, Allahın izni ve sizlerin de gayretleriyle İzmir Kalesinin Burçlarına Sağlık Sen bayrağını dikeceğimiz anın motivasyonuyla gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyor, deyim yerindeyse sahada basılmadık yer bırakmıyor ve formamızı terletiyoruz. Türkiyenin sağlık alanındaki en büyük sendikasına İzmirde de en büyük olmak yakışır. Bu da bizim boynumuzun borcudur dedi.
YENİ KAYIPLAR YAŞAMAK İSTEMİYORUZ
Sağlık çalışanlarının güvenle ve huzur içerisinde çalışmak istediğini ifade eden Özdemir, Kırım Kongo hastalığından kaybettiğimiz Nazlı Hemşireyi, geride bıraktığı eşi ve üç çocuğunun milleti için ödediği bedeli de asla unutturmayacağız. Ambulans kazalarında hayatını kaybeden Diyarbakırdaki ATT Duygu kardeşimizi, Balıkesirde ATT Tuğba kardeşimizi ve adını sayamadığımız diğer görev şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Bizler sadece, emeğimizi insan hayatına adadığımız bu yolda güvenle hizmet etmek istiyor ve yeni kayıplar yaşamak istemiyoruz diye konuştu.
SAĞLIKÇI YIPRANIRSA SİSTEMİN ÇÖKMESİNİ ÖNLEYEMEZSİNİZ
Sağlık çalışanlarının polislerle eş değer bir tükenmişlik yaşadığın anlatan Özdemir, şunları söyledi: Unutmayalım ki, sağlık çalışanlarımız sağlığını kaybederse, mesleki motivasyonunu kaybederse, sağlık çalışanları tükenirse, sağlık çalışanları yıpranırsa, istediğiniz kadar modern hastaneler yapın, istediğiniz kadar içini en yüksek teknolojiyle donatın, sağlık sisteminin çökmesini önleyemezsiniz. Şayet bugün bütün dünyanın başarısını imrenerek izlediği sağlık sistemimizin ve hasta memnuniyetinin sürmesini istiyorsak, devlet önce çalışanlarımızın sağlığını, sosyal yaşantısını, hak ettiği ücreti ve memnuniyetini de düşünmek zorundadır. Önümüzdeki dönemde; döner sermaye adaletsizliklerinin son bulması başta olmak üzere; Sabit ek ödemelerin 20 puan arttırılması ve ek ödemelerin emekliliğe yansıması için mücadele edeceğiz. 2015 yılını ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacağını ilan ediyorum. Bunun yanı sıra vekil ebe hemşirelerimizin, Kamu dışı aile sağlığı çalışanlarımızın ve 4/Cli çalışanlarımızın kadro hakkı için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz.
Haber Merkezi