Sinsi hastalık kalp gribi nedir? Kalp gribi belirtileri neler?

Kalp gribine dair merak edilenleri sizler için derledik. Peki kalp gribi nedir ve belirtileri nelerdir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…


  • Oluşturulma Tarihi : 09.04.2025 14:28
  • Güncelleme Tarihi : 09.04.2025 14:28
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sinsi hastalık kalp gribi nedir? Kalp gribi belirtileri neler?

Kalp gribi hakkında bilgiler merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Sizler için kalp gribi hakkında merak edilenleri derledik. Peki kalp gribi nedir? Belirtileri neler? İşte merak edilen tüm detaylar…

KALP GRİBİ NEDİR?

Kalp kasının veya duvarının orta kas tabakasının iltihaplanması ile nefes darlığı, göğüs ağrısı ya da düzensiz veya hızlı kalp ritimlerinin yaşandığı hastalığa kalp gribi denir. Kalbin büyük bir kısmını meydana getiren kalp kası da iltihaplanabilir. Mantarlar, virüsler, bakteriler ve otoimmün hastalıklar bu duruma sebep olabilir. Kalp kası hastalıklarının yüzde 25’ini meydana getiren iltihapta, kalp kası hücreleri bozulur.

KALP GRİBİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kalp gribinin belirtileri yavaşça gelişim gösterebilir. İlk görülen belirtiler birçok hastalıkla benzerlik gösterebilir. Belirtiler sıklıkla zatürre ve grip gibi hastalıklar gibidir. Fakat bazı kişilerde ise belirtiler birden çıkar. Kalp gribinin belirtileri kişiye göre değişmektedir. 
Kalp gribinin belirtileri şunlardır:
Göğüste ağrı
Ateş
Kas ve eklem ağrıları
İştah azalması
Tenin soluklaşması
Mide bulantısı
Sebepsiz kilo kaybı
Öksürük
Bacaklarda, ayak bileklerinde ve ayaklarda şişme oluşması
Hızlı veya düzensiz kalp atışı
Anormal vücut yorgunluğu
Nefes darlığı

KALP GRİBİ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Kalp gribinde tedavi yöntemlerinden biri ilaçlı tedavidir. Bu tarz ilaçlar kalp kasının fonksiyonlarını desteklemeye yardımcı olur. Bazı hastalar ise hastalığı daha ağır geçirir ve tedavi için hastaneye yatarlar. Böyle hastalarda damar yolundan verilen ilaçlar daha etkili olur. 
Bu hastalığın çok ciddi olduğu durumlarda da ventiküler destek cihazı, aort pompası gibi tedavi yöntemleri kullanılır. Hastalığın çok şiddetli olduğu durumlarda kalp nakli de gerekebilir.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ