Sayfa Yükleniyor...
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi son yayınlanan ağustos ayı döner sermaye ve genel bütçe ödeneklerinin Teşhisle İlişkili Gruplara göre dağılımında 614 hastane içerisinde ilk sırada olduğu açıklandı
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi son yayınlanan Ağustos ayı döner sermaye ve genel bütçe ödeneklerinin Teşhisle İlişkili Gruplara (TİG) göre dağılımında Türkiye genelinde 614 hastane içerisinde ilk sırada yer aldı.
Hastanenin bu başarısı İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Emin Erbaycu tarafından teşekkürle onurlandırıldı.
TIBBİ MALZEMELER TEMEL ALINDI
Yatan hasta sayısı, hastanelerin rolleri (A1-A2-B-C-D gruplandırılması), hastane hizmet sınıfları ve hastanede hastalara uygulanan özellikli tıbbi hizmetler temel alınarak yapılan değerlendirme sonucunda Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağustos ayında ürettiği tıbbi hizmetler ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından birinci ilan edildi. Bu kriterler aynı zamanda hastanenin ne kadar etkin ve verimli çalıştığını gösteren bir belirteç rolünü üstlendi. Bin 30 yataklı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ödeme yapılmaya başlanıldığından bu yana global bütçeden en yüksek payı alan hastaneler arasında en üst sıralarda yer almaktadır.
TEBRİK EDİYORUM
İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesine yaptığı ziyaretinde TİG Birimi çalışanları ve yöneticilerine teşekkür belgelerini verirken başarılı çalışmalarından ve en üst sıralarda yer almalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum dedi.
Diagnosis Related Group olarak ifade edilen ve Türkçemize Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) olarak çevrilen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından referans ülke kabul edilen Avusturalya modeli proje ülkemize entegre edilerek 2009 yılından bu yana tüm hastanelerimizde uygulanmaya başlanmıştır.
HASTA İZLEME
Sağlık hizmetlerine artan talep, hastanecilik fonksiyonlarının her geçen gün daha çok gelişmesi, sürdürülebilir sağlık finansmanı konusundaki kaygılar ve benzer hususlar, ülkemizde sağlık hizmetlerinin odak noktasında yer alan hastanelerin doğru finansmanı için yeni yöntemlerin arayışını zorunlu kılmaktadır. Bu zorunluluk ödeyici kurumlar ile Sağlık Bakanlığını harekete geçirmiş ve 2005 yılında 50 pilot hastanede ortak bir proje çalışması başlatılmıştır. Bu kapsamda çalışmaların yürütüldüğü Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu da 2015 yılından itibaren hastane izleme ve değerlendirme çalışmaları, klinik maliyet çalışmaları ve sağlık finansmanı noktasında bütçe planlama ve geri ödeme alanları başta olmak üzere, TİG verilerini aktif olarak kullanmaya başlamıştır. (HABER MERKEZİ)
Haber Merkezi