Günün Vegan Tarifi


  • Oluşturulma Tarihi : 08.05.2017 08:02
  • Güncelleme Tarihi :
Günün Vegan Tarifi yazının resmi

Malzeme

1,5 su bardağı taze fındık

1,5 su bardağı pudra şekeri

3/2 su bardağı kakao

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

3/4 su bardağı badem sütü

Yapılışı:

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın taze fındıkları üzerine bunun üzerine koyarak 10 dakika pişirin. Fındıkları fırından aldıktan sonra 5-10 dakika soğumasını bekleyin. Elle dokunulabilir hale geldikten sonra önce elinizle, sonra da kalan kabukları bir bıçak yardımıyla soyun. Bir blenderda fındık, pudra şekeri, kakao tozu, Hindistan cevizi yağı, vanilya özü ve badem sütünü iyice yumuşayıp homojenize olana kadar çırpın. Elde ettiğiniz karışımı hava almayan bir kavanoza koyun ve buzdolabında kıvamı yoğunlaşana kadar bekletin. (Mynet)

Günün Vegan Tarifi
Neşe Yavuz
Yazarımız Kim ?

Neşe Yavuz