İzmir’de çikolata festivali


  • Oluşturulma Tarihi : 27.03.2017 07:15
  • Güncelleme Tarihi :
İzmir’de çikolata festivali yazının resmi

İzmir Çikolata Festivali, 31 Mart 2 Nisan 2017 tarihleri arasında Bayraklı’da düzenlenecek. 7’den 70’e herkesin bayılarak tükettiği çikolata bu festivalle tüm İzmirlileri mutlu edecek.

Çikolata, tüm dünyada milyarlarca insan tarafından sevilen, sıklıkla tüketilen bir yiyecek. Bitteri, fındıklısı, sütlüsü, bademlisi, cevizlisi, fıstıklısı ve daha birçok çeşidi ile herkesin damak tadına hitap eden bu muhteşem lezzet İzmir Çikolata Festivali ile bizi eğlendirmeye geliyor.

Çikolata kelimesi neredeyse tüm dillerde benzer şekilde söyleniyor. Başka bir deyişle, çikolata aşkı evrensel. İşte bu lezzet ve aşk bu kadar evrensel olunca takipçileri de bir o kadar fazla oluyor.

Hal böyle olunca da İzmir çikolata konusunda yine iddialı bir festivalle gündemimizde yer almayı başarıyor. Peki nasıl bir festival sizleri bekliyor?

İzmir Çikolata Festivali, 31 Mart, 1 ve 2 Nisan 2017 tarihlerinde, 12.00-22.00 saatleri arasında, La Vie Nouvelle’de gerçekleştirilecek olup, çikolata ve çikolatalı ürünleri kapsayan ilk uzun soluklu festival olma özelliğine sahiptir.

“İzmir Coffee Festival” organizatörleri tarafından ilk defa gerçekleştirilen “İzmir Çikolata Festivali” bu kez çikolata hakkında tüm bildiklerinizi unutmaya çağırıyor!

Bu festivalde, çikolatanın tarihteki yolculuğundan günümüz formuna kavuşana kadar geçtiği süreçleri öğrenirken, diğer yandan TAFED (Türkiye Aşçılar Federasyonu) milli takım şeflerinin eğitmen olarak katılımıyla, çikolata/çikolatalı ürünler hakkında workshoplar ve söyleşilere katılabileceksiniz.

TAFED Şeflerimiz;

Emrah Köksal SEZGİN TAFED Türk Milli Takım Koordinatörü

Melike Bahçeci TAFED Türk Milli Takım Şefi

Duygu TUĞCU TAFED Türk Milli Takım Kaptanı

Kemal ÖZCAN TAFED Türk Milli Takım Pasta Şefi

Baransel DUMAN TAFED Türk Milli Takım Pasta Şefi

Bayram UMUT TAFED Türk Milli Takım Pasta Şefi

Betül ÇELEBİ TAFED Milli Takım Şefi

Tuğba GEÇKİL TAFED Milli Takım Şefi

İZMİR GİBİ FESTİVAL

Yapımcıların, “İzmir gibi bir festival daha” mottosu ile yola çıktıkları festivalde, her yaş grubuna göre ürün ve aktivite olacak. Festivale katılan ziyaretçiler, deniz kenarında üç gün boyunca çok keyifli zaman geçirecekler.Workshoplarla, severek tükettiğiniz çikolatanın bambaşka bir boyutu ile karşılaşacak ve yepyeni bilgiler edineceksiniz.Söyleşilerle, çikolata ile ilgili bilmek istediğiniz konularda, uzmanlarından cevaplar alacaksınız.

Deniz kenarında oturma alanlarında oturarak dinlenecek ve bu arada çikolatalarınızdan minik ısırıklar alarak çikolata keyfinize hız kesmeden devam edeceksiniz.Gezmekten yorulduğunuz zaman ise konser alanında biraz müzik dinleyebilir ve dans gösterilerinin, defilenin ve daha birçok aktivitenin tadını çıkarabilirsiniz.Çikolatanın saf ve güzel aşıkları olan çocuklar da unutulmadı! Festivalde onları eğlendirmek için de minik atölyeleri, maskotları, animatörleri ve canlı heykelleri göreceksiniz.

Deniz kenarında muhteşem bir atmosferde gerçekleşecek olan bu festivalin ana teması çikolata ve çikolatalı yan ürünler olsa da, çikolataya eşlik edecek lezzetli kahveleri ve tasarım ürünlerini de yine bu festivalde bulabileceksiniz.Tüm bu aktiviteler gibi daha birçok aktivite 3 gün boyunca saat 12.00-22.00 arasında biz çikolata severlere sunulacak.

Muhteşem deniz manzarası ve mekanın harika atmosferi eşliğinde yine tadına doyamayacağımız bir festival bizleri bekliyor!

 

MÜGE BOZ DA FESTİVALDE!

Başarılı ve güzel oyuncu Müge Boz, uzun süredir sağlıklı beslenme konusunda aldığı eğitimleri ve edindiği bütün bilgileri “Boz-Ayı” markası adı altında birleştirdi.

Oyunculuktan arta kalan zamanlarında yeni markası Boz-Ayı’nın tüm işleri ile kendisi ilgilenen, yeni tatlar denemekten çok zevk aldığını belirten Boz, İnsanlara sağlıklı beslenmenin zor ve sıkıcı olmadığını göstermeyi, yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyor.

Organik malzemeler kullanan ve içinde katkı maddesi bulunmayan çikolatalarında farklı tatlar sunuyor. Isı görmediği için besin değerini kaybetmeyen, doğal kakao çekirdeklerinden üretilen, içerisinde şeker ve katkı  maddesi bulundurmayan el yapımı raw “Boz –Ayı”nın ürünlerini sosyal medya üzerinden çikolata severler ile buluşturuyor.

ÇİKOLATANIN FAYDALARI

-Çikolatanın hammaddesi olan kakaonun içeriğinde yer alan flovanol, beyne daha fazla oksijen gitmesini sağlamaktadır. Bu da ilerleyen yaşlarda görülen bunama, bellek kaybının önüne geçer.

-Çikolata ayrıca antioksidan özelliği ile tıpkı kahve gibi birçok rahatsızlığa faydalı gelmektedir.

-Damar hastalıklarının tedavisine ve kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.

-Kalp krizi riskini azaltır.

-Böbrekleri ve kasları uyarıcı etkisi bulunmaktadır.

-Çikolatanın ayrıca sinirleri rahatlatarak mutluluk verdiği de yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Çikolata bu nedenle depresif moda da iyi gelmektedir.

Tarih: 31 MART / 1-2 NİSAN 2017

Yer: La Vie Nouvelle – Bayraklı/İzmir

Web: www.izmircikolatafest.com

Email: info@izmircikolatafest.com

Facebook/Instagram: @izmircikolatafest

Organizatörler

Next Organizasyon ve Ateş Prodüksiyon iki ayrı firma olarak uzun yıllardır İzmir’de başarılı işlere imza atmıştır. AVM aktivitelerinden şirket etkinliklerine, Belediye çalışmalarından özel projelere kadar yüzlerce etkinliği başarıyla tamamlamış olan bu iki firma, ‘İzmir Coffee Festival’ etkinliği ile deneyimlerini ve başarılarını birleştirmiştir. Fuarlar kenti olan İzmir, son yıllarda festivaller şehri de olma yolunda ilerliyor. Dünyada birçok örneği olan kahve festivallerinin İzmir’e özgü olanı ilk defa 14-16 Ekim 2016 tarihlerinde, İzmir’in en prestijli event mekânlarından biri olan Arena’da başarı ile gerçekleştirildi. 80 firma ve yaklaşık 20 bin ziyaretçiyi ağırlayan bu festival gösterdi ki, İzmir ve İzmirliler bu tarz festivaller için çok heyecanlı ve istekli.

Günün Vegan Tarifi

Vegan Çikolata

Malzemeler

4 yemek kaşığı kakao yağı

2 yemek kaşığı kakao toz

3 damla vanilya esans

2 yemek kaşığı agave

1 tutam himalaya tuzu

Ceviz, fındık, badem vs.

Önce kakao yağını benmari usulü eritiyorsunuz. Sıvı yağa kakao tozunu ekleyin ve iyice, krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonra agaveyi ekleyin yine pürüzsüz olana kadar karıştırın.  Vanilya esansını ve tuzu ekleyin ve yine karıştırın. Bu akışkan sıvıyı seçtiğiniz kalıplara doldurun. Dilerseniz içine ceviz, badem, fındık ve fıstık ekleyebilirsiniz.  Ayrıca çikolatanıza kahve, çekilmiş fındık, badem tozu, haşhaş tohumu, tahin gibi lezzetler de katabilirsiniz. Sonra buzdolabına koyarak 1 saat bekletin. Afiyet olsun. (Gokcegoklerdenbildiriyor.wordpress.com)

İzmir’de çikolata festivali
Neşe Yavuz
Yazarımız Kim ?

Neşe Yavuz