Şifalı otlar
Alternatif tıbbın sıklıkla kullandığı otlar, insan vücudundaki birçok problemi çözmeye yardımcı oluyor. İlaç kullanmak istemeyen herkesin denemesi gereken bu otlar, doğanın bize en büyük hediyelerinden biri. Bugünkü yazımda sizlere bazı otlar ve işe yaradıkları alanlardan bahsedeceğim.
Kakule: Son zamanların en sık konuşulan bitkilerden biri olan kakulenin, insan vücuduna birçok faydası vardır. Hindistanda yetişen bu bitki, sindirim sistemini rahatlatarak, hazmı kolaylaştırmaktadır. Kakule aynı zamanda bağırsak parazitlerini de yok eder. Mide için de birçok faydası olan bu bitki, mide ağrıları sebebiyle oluşan migreni ve reflüyü tedavi etmede en büyük doğal yardımcılardandır.
Pelin Otu: Ülkemizde özellikle Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde kendiliğinden yetişen bu şifa dolu bitkinin vücudumuza sayısız faydaları vardır. Pelin otu, karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarını destekler. Kan dolaşımını düzenler. İyi bir antioksidan kaynağıdır. Ciltte oluşan yaraların kolay iyileşmesine yardım eder. Mideye fayda sağlar ve sindirimi düzenler. Bağırsak spazmlarına iyi gelmesi de pelin otunun faydaları arasındadır. Ateş düşürücü özelliği vardır. Stres, gerginlik ve sinir durumlarında yarar sağlar. Sakinleşmeye yardım eder. Bağışıklık sistemini güçlendirir, bu nedenle hastalıklara karşı koruma sağlar. Uykusuzluğa karşı iyi gelir. İştahsızlık, kansızlık, mide gazı, mide ağrıları ve hazımsızlık için kullanılarak fayda sağlar.
Mısır Püskülü: Mısırın yeşil kabuklarının altından ve ucundan sarkan püsküllerin vücudumuz için sayısız faydası vardır. Mısır püskülü; Doğal bir potasyum ve K vitamini kaynağı olan mısır püskülü faydaları şöyledir: Prostat iltihabına yarar sağlar. Böbrek iltihabına iyi gelmesinin yanında böbreklerdeki taşların düşürülmesine de yardım eder. Yüksek tansiyona iyi gelerek, tansiyonu dengelemesi de mısır püskülü çayının faydaları arasındadır. Yüksek kolesterole iyi gelir, kolesterolü dengeler. Sürekli yorgun olmaktan yorgunluktan mı yakınıyorsunuz? Yorgunluğu gideren mısır püskülü çayı aynı zamanda sizi dinlendirir. Anti depresan özelliği de vardır, depresyona iyi gelir.
Kırkkilit Otu: Çoğu kişi tarafından pek bilinmeyen Kırkkilit otu, gerek alternatif tıpta gerekse de ilaç yapımında kullanılmaktadır. Kırkkilit otu; böbrekler için oldukça faydalı bir bitkidir. İdrar yolu hastalıklarına fayda sağlar. İdrar yolu enfeksiyonu yani sistit rahatsızlığı için oldukça faydalıdır.
Romatizma gibi kemik hastalıklarına karşı iyi gelir ve kemikleri onarır. Gut hastalığının tedavisinde kullanılabilir. İdrar söktürücü etkisi vardır. Ülser gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Artrit rahatsızlığına karşı faydalıdır. Osteoporoz yani kemik erimesine iyi gelir. Anemi yani kansızlığa fayda sağlar. Vücuttaki halsizlik ve kırgınlığa iyi gelir. Burun kanamalarına iyi gelir.
Melisa Otu: Melisa otu, birçok rahatsızlığın tedavisinde ve önlenmesinde kullanılmaktadır. Melisa otunun, sinirleri yatıştırıcı ve sakinleştirici özellikleri vardır. Gerginliği azaltarak kişilerin günün yorgunluğundan ve güçsüzlüğünden uzaklaşmasını sağlar. Erken yaşlanmayı önler, ciltte kırışıklık olmasını geciktirir. Böcek ısırıklarına karşı kullanılır. Kan şekerini de düşürür. Kan şekeri yüksek olan kişiler bu bitkinin çayını içerek fayda bulabilir. Nefes darlığı için de bu şifalı bitkiyi kullanabilir ve şifa bulabilirsiniz. İdrar sökücü özelliği de vardır. Egzama gibi cilt hastalıkları, ciltte oluşan yaralar için de oldukça faydalıdır.
Tere Otu: Ülkemizde sıklıkla kullanılan tere otu, metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinmektedir. Tere otu; bağırsakları yumuşatır. Vücut ısısını dengeye getirir. Adet kanamasını söktürme özelliği de vardır. Saç dökülmesini de engeller. Saçların daha bakımlı olmasına yardım eder ve kolay uzamasını sağlar. Metabolizmayı hızlandırır. Bu sayede kilo almayı engelleyici bir yapısı vardır. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Şeker hastalığı yani diyabet rahatsızlığı olan kişilerde bolca bu şifalı bitkiden tüketmelidir. Şeker hastalığı olanlara büyük fayda sağlar. Nefes darlığı olan kişilere de iyi gelir.
Günün Haberi
Yılın ilk karı erken düştü
Munzur Dağlarının 3 bin 370 metrelik yükseklikteki zirve bölümleri beyaz örtüyle kaplandı.
Türkiye'nin bazı bölgelerini etkisi altına alan yağışlar yüksek kesimlerde kara dönüştü. Erciyes, Kösedağ ve Munzur dağları beyaza büründü. Böylelikle yılın ilk karı geçmiş senelere kıyasla erken düşmüş oldu. Ovacık ilçe merkezinde, geçtiğimiz gece başlayan ve sabaha kadar bir süre etkisini sürdüren sağanak, Munzur Dağlarının yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Eylül ayında yağan karla birlikte, Munzur Dağlarının 3 bin 370 metrelik yükseklikteki zirve bölümleri beyaz örtüyle kaplandı. (T24)
Tarihte Bugün
1851- New York Times yayımlanmaya başlandı.
1934- Sovyetler Birliği, Milletler Cemiyetine girdi.
1956- Efeste 1926dan beri sürdürülen arkeolojik kazılarda, Prytaneion adı verilen bölümde, Efes Artemisi olarak bilinen, dünyaca ünlü Artemis heykeli gün ışığına çıkarıldı.
1962- Kıbrısta Rauf Denktaşa suikast girişiminde bulunuldu.
1974 Türkiyede CHP-MSP koalisyonu bozuldu. Bülent Ecevit, başbakanlıktan istifa etti.
1980 Sovyetler Birliği ve Küba tarafından Soyuz 38 uzay aracı Kazakistandaki Baykonur üssünden uzaya gönderildi.
1981 Fransada idam cezası kaldırıldı.
1997 89 ülke kara mayınlarının yasaklanması antlaşmasını onayladı. Amerika Birleşik Devletleri metne imza atmayı reddetti.
Günün Vegan Tarifi
Tavada Ispanaklı Börek
Malzemeler
4 adet yufka
2 şişe soda
1 tatlı kaşığı soda
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı zerdeçal (renk vermek için, şart değil)
500 gr ıspanak (elle doğranmış)
2 domates (iri küp doğranmış)
1 küçük soğan (küp doğranmış)
200 gr yer fıstığı (kavrulmuş ve çekilmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Önce 4 yemek kaşığı kızgın zeytinyağında soğanları hafif kavurun. Ardından domatesleri
ilave edin ve 3 dakika orta ateşte çevirin. En son ıspanak, yer fıstığı, tuz ve karabiberi ekleyerek ağzı kapalı ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Yufkaları ıslatmak için, derin bir kasede sodayı karbonat, zeytinyağı ve zerdeçalla karıştırın. Tavanın içini iyice yağlayın. Birinci yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tavaya yayın, sodalı karışımından kaşıkla her yerini ıslatın. Diğer üç yufkaları da dörder
olacak şekilde eliniz ile parçalayın. İki parça yufka koyun tekrar sodalı karışımdan her yerini yayın,
ara ara ıspanaklı karışımdan yayın. Sırayla bu şekilde yaptıktan sonra en altta kalan yufkanın kenarlarından en üstünü kapatın. En üste kalan sodalı karışımı her tarafına yayın. Tavanızın kapağını kapatın, kapak yoksa folyoyla kaplayın. Devamlı kontrol ederek kısık ateşte ağır ağır pişirin. Altı piştikten sonra, geniş bir tabak yardımıyla ters düz edin ki, önlü arkalı pişsin. Afiyet olsun. (Bir Gülün Mutfağı)