İzmirde bir ilk!
Şehrin merkezinde, denize sıfır masalarda ya da çimlerde, tamamı doğal ürünlerden oluşan kahvaltı ve barbekü ilk kez bir festivalde buluşuyor. Doğa, sanat, söyleşiler, workshoplar, alışveriş, açık hava sineması, konserler ve hepsinden de önemlisi tasarımcılar ile organik ve doğal ürünlerle dolu stantlar, 3 gün boyunca İzmir Arenada festival severlere ilkleri yaşatmak için hazırlanıyor!
Anfora Events ve İzmir Arena, organik ve doğal yaşamı benimsemiş herkesi ilk kez festival çatısı altında bir araya getiriyor. İzmirde sağlıklı yaşam ve organik gıda sektörünü büyütmek, ihracata pozitif katkı sağlamak, daha fazla yerli ve yabancı yatırımcıyı çekebilmek, çiftçilerle ortak paydada buluşturabilmek ve son tüketiciye başarıyla ulaştırabilmek amacıyla sektörün parçalarını İzmir Organik Yaşam Festivalinde buluşturuyor.
KOZMETİKTEN GIDAYA HER ŞEY
Organik Tarım üreticilerinden organik tekstil, kozmetik, bebek maması üreticilerine; sağlıklı yaşam merkezlerinden spor salonlarına, yoga merkezlerine kadar tüm ticari işletmeler ile Artık bilinçli ve sağlıklı beslenip, kanserden, gereksiz ilaç kullanımından, fast-fooddan kendimi ve ailemi uzak tutarak sağlıklı yaşamak istiyorum diyen ya da hiçbirini önemsemeden, Bir günümü sevdiklerimle birlikte, İzmirin en güzel manzaralarından birine sahip, denize sıfır, oksijen deposu bir alanda, alandan satın aldığım ürünlerle kahvaltımı yapıp, konserleri dinleyip, çocuğumun, güvenlik personelinin bulunduğu alanda, animatörler eşliğinde oyun parkurlarında oynayışını izlerken; çeşitli ikramların tadına bakmak ve günün ilerleyen saatlerinde hepsi organik ve doğal ürünlerden oluşan barbekü eşliğinde, açık hava sinemasının tadını çıkarmak istiyorum diyen ve bugünü mutlulukla hafızalarına kazıyacak olan, 7den 70e her bireyin katılım sağlaması planlanmaktadır.
28-30 Nisanda gerçekleştirilmesi planlanan festival kapsamında; konusunda uzman profesörler, yaşam koçları, beslenme uzmanları, gıda üreticileri gibi konuşmacıların yer alması, İzmir Organik Yaşam Festivalinin heyecanlı başlangıçlara ev sahipliği yapacağının da önemli bir göstergesi. Festival; sektörün tüm taraflarına yaşam anlayışını değerlendirme ve tüm üreticilerle tüketicileri aynı platformda buluşturmak için olanak sağlayacak bir platform. Yerli ve yabancı katılımcıların izlediği organizasyon yılda bir kere düzenlenecek. Yetkililer festivale 20 bin katılımcı beklediklerini de ifade ediyor.
ORGANİK YAŞAM NEDİR?
Bugünlerde Organik Yaşam kavramına sık sık rastlıyoruz. Gazetede, haberlerde, televizyonda, kadın ya da yaşam programlarında önümüze kelen bu kelimeler, doğanın bize sunduğu nimetlerden kaliteli bir biçimde yararlanmamızı anlatıyor. Aslında organik yaşam yeni değil, bizim doğamızda bulunan bir yaşam türü. İnsanoğlu yüzyıllardır teknoloji, bilimsel gelişim peşinde koşturup durdu, kendisinde olandan hep daha fazlasını arzuladı. Bahçesindeki elma ağacından 50 kg meyve alıyorsa niye daha fazla almayayım ki diyerek, elma ağacını aşıladı. Bu da yetmedi elma ağacının genetiğini bozdu. Kendi kafasına göre bir şeyler ekledi bir şeyler çıkardı. Oysa ki; en uygun oran yaratılma sırasında hazırlanmıştı. Sanayileşme devriminden sonra bu aç gözlülük hızla ivmelendi. Ta ki 2000li yıllara kadar.... Aydınlanma çağıyla birlikte doğada yapılan bu deformasyon sonucu insanlarda değişik
hastalıklar türedi. 2000li yıllardan sonra ise tüm dünyada yavaş yavaş bir akım başladı: Organik Yaşam
NELER VAR?
Stantlar:
Tasarım ürünler
Gıda ürünleri
İçecekler
Kozmetik ürünleri
Bakım ürünleri
Temizlik ürünleri
Tekstil ürünleri
Doğa dostu ürünler
Ahşap ürünler
Kitap ve yayınlar
Takı ürünleri
Bebek ürünleri
Çocuk ürünleri
Söyleşiler:
Sağlıklı yaşam koçları
Spor eğitmenleri
Çocuk gelişimcileri
Sağlıklı beslenme uzmanları
Uzman doktorlar
Diyetisyenler
Bloggerlar
Tasarımcılar
Workshoplar-Gösteriler
Tohum ekme atölyesi
Sebze yetiştirme atölyesi
Fotoğraf atölyesi
Yetişkin yoga atölyesi
Çocuk yoga atölyesi
Foodart atölyesi
Yemek atölyesi
Konserler
Yarışmalar
Çekilişler
Çocuk oyun alanları
Günün Vegan Tarifi
Sebze Çorbası
Malzemeler:
4 adet küp şeklinde doğranmış domates
Dondurulmuş bezelye (350 gr)
Dondurulmuş mısır (350 gr)
Taze fasulye (350 gr)
1 adet kuru fasulye konservesi
4 bardak sebze suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet defne yaprağı
Yarım bardak soya sosu
Yapılışı:
Tüm malzemeleri büyük bir tencereye aldıktan sonra yüksek ateşte 3-4 saat kadar (sebzeler yumuşayana kadar) pişirin. Daha sonra bu sebzeleri blendırdan geçirin. Dilerseniz içerisine soya sütü koyabilirsiniz, daha sonra çorba kıvamına gelecek şekilde sulandırın. İsteğiniz doğrultusunda baharatlarla lezzetlendirin. Afiyet olsun (Gaia Dergi)