NEŞE'DEN HABER VAR


  • Oluşturulma Tarihi : 03.01.2018 06:59
  • Güncelleme Tarihi :
NEŞE'DEN HABER VAR yazının resmi

2018’de nasıl beslenelim?

2018 yılına birçok hedef belirleyerek giren insanlar, beslenme konusunda da sağlıklı yaşam adımları atmaya başladı. Fazla kilolara ve sağlıksız beslenme çeşitlerine veda etmek isteyen herkes de 2018 yılının beslenme trendlerini takip etmeye çalışıyor. Peki yeni yıla girdiğimiz bu dönemlerde beslenme konusunda nelere dikkat edelim, hangi beslenme çeşitlerine uyum sağlayalım

Yeni bir beslenme stilini hayatımıza uyarlamadan önce ilk dikkat etmemiz gereken konu kesinlikle motivasyondur. Doğru bir motivasyon sağlandığı takdirde bu beslenme çeşitlerini, yaşam tarzımıza uydurmak da bizler için oldukça basit olacaktır.

Yeni yılda:

Fast food yemeyin: Fast food insan vücudu için hem kilo hem de sağlık anlamında oldukça zarar veren yiyecek çeşididir. Fast food yemekten mümkün olduğunca kaçınmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra fast food menülerinin yanında tüketilen gazlı içecekler de sağlığa zarar vermektedir.

Her gün koyu yeşil sebze tüketmeye dikkat edin: Koyu yeşil sebzeler, vücudumuz için birçok faydayı da bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle anemi ve kalp rahatsızlıkları için faydalı olan bu sebzeleri her gün bir miktar tüketmek gerekmektedir.

Kırmızı ve turuncu sebzeler sağlığımıza büyük fayda sağlamaktadır: Özellikle antioksidan etkileri nedeniyle tercih edilen bu sebze ve meyveler, zengin C vitamini kaynağı olmaları açısından da vücut direncimizi arttırmaktadır. Öğün aralarında portakal ve mandalina gibi gıdaları tüketmek, kışın sıklıkla rastlanılan soğuk algınlıklarına da önlem konumundadır.

Ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar tüketin: Öğün aralarında tüketeceğimiz kuruyemiş ve meyve gibi gıdalar, gün içinde enerji depolamamızı sağlayacaktır. Bu nedenle ara öğünleri atlamamak gerekmektedir.

Yemeklerinizi evde yemeye çalışın: Dışarıda tüketeceğiniz gıdalar, uzun vadede sağlığınıza olumsuz etki yaratabilmektedir. Bu nedenle yemekleri evde kendiniz yaparak tüketmeye dikkat edin.

Şeker tüketimini minimum seviyeye indirin: Gün içerisinde tükettiğiniz şekerli içecekleri azaltmaya çalışın. Örneğin çay veya kahve tüketiyorsanız, içerisine attığınız şeker miktarını yavaş yavaş azaltarak, bırakabilirsiniz. Bunun vücudunuza birçok faydası olacaktır.

Kahvaltıyı es geçmeyin: Bir günün en önemli öğünü olarak kabul edilen kahvaltılarda size enerji verecek gıdalar tüketmeye dikkat edin. Örneğin kahvaltılık gevrekler, yulaf ezmeleri, taze meyveler, avokado sizin gün içerisinde daha verimli olmanızı sağlayacaktır.

Fazla yemek tüketmeyin: Mutlaka ihtiyacınızdan fazla gıda tüketmeyin. Doyduğunuzu hissettiğiniz zaman yemek yemeyi kesin. Çünkü bu durum ileride sizin kilo almanıza neden olacaktır.

Günün Haberi

Tarkan geri dönüyor

Tarkan karakterini her ne kadar bir döneme damga vuran filmleriyle tanısak da bu filmler aslında çizgi roman uyarlaması. Sezgin Burak tarafından yazılan ve çizilen Tarkan 1967 yılında Hürriyet gazetesi ile birlikte evlerimize ilk kez girmişti. Hun kahramanı olan Tarkan'ın bu çizgi romanları geri dönmeye hazırlanıyor. 1978 yılında aramızdan ayrılan Sezgin Burak'ın oğlu Tan Burak, Tarkan'a yeniden başlamaya karar verdi.  Yapılan açıklamaya göre ilk olarak Sezgin Burak'ın ani ölümünden dolayı yarım kalan Milano'ya Giden Yol hikayesinin devamının yayınlanacağı belirtilmiş. Bu maceradan sonra da Tarkan'ın daha önce hiç yayınlanmayan maceraları yayınlanacak. (Teknoloji Oku)

Günün Vegan Tarifi

Goji Berryli Vegan Peynir

Malzemeler

100 gram suda bekletilmiş kaju (4 saat bekleyebilir)

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Su

10-15 adet goji berry

Fesleğen

Öncelikle tarifimize başlamadan önce çiğ kajularımızı kolayca parçalanması için 4 saat suda bekletiyoruz. Daha sonra süzerek blender içerisine limon suyu, fesleğen, su, tuz, karabiber ekliyoruz. Su oranı burada önemli. Örneğin ben 1 bardak kaju için 2 bardak su kullanıyorum. Daha sonra blenderımızı çalıştırıyoruz ve kajuları iyice püre haline gelene kadar çektiriyoruz. Peynirimiz hazır. Bunu bir kaba alıyoruz. Yine blender içerisine gojileri atıyoruz ve çok hafif parçalıyoruz. Bunu da peynirimiz ile karıştırıyoruz. Şimdiden afiyet olsun. (www.vegantarifler.com)

NEŞE'DEN HABER VAR
Neşe Yavuz
Yazarımız Kim ?

Neşe Yavuz