Gelinim Mutfakta Börülce Yatağında Fener Kavurma Nasıl Yapılır? Börülce Yatağında Fener Kavurma Tarifi...

Kullanıcılar tarafından merakla takip edilen, "Gelinim Mutfakta" yarışmasının sevilen tariflerinden biri olan Börülce Yatağında Fener Kavurma, izleyicilerin ve yemek tutkunlarının dikkatini çekiyor. Bu özel tarif, fener balığının eşsiz lezzetini börülce ile harika bir uyum içinde sunuyor. Börülce Yatağında Fener Kavurma'nın hazırlanışı oldukça merak ediliyor. Siz de bu nefis tarifin tüm inceliklerini öğrenmeye hazır mısınız? İşte, bu lezzetli tarifin detayları haberimizde sizleri bekliyor...


  • Oluşturulma Tarihi : 12.06.2024 10:46
  • Güncelleme Tarihi : 12.06.2024 07:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Börülce Yatağında Fener Kavurma Nasıl Yapılır? Börülce Yatağında Fener Kavurma Tarifi...

Meraklı kullanıcılar, "Gelinim Mutfakta" programında öne çıkan lezzetler arasında yer alan Börülce Yatağında Fener Kavurma tarifini merak ediyorlar. Türk mutfağının özgün ve lezzetli yemeklerinden biri olan bu tarif, sofralarınıza hem görsel bir şölen hem de lezzetli bir lezzet sunacak. Peki, Börülce Yatağında Fener Kavurma nasıl yapılır? Bu özel tarifin detayları için okumaya devam edin! İşte bu lezzetli yemek Börülce Yatağında Fener Kavurma tarifi…

Börülce Yatağında Fener Kavurma Malzemeleri

•             Yarım kilo fileto kuşbaşı hazırlanmış fener balığı

•             100 gram tereyağ + 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ

•             1 küçük soğan

•             2-3 diş sarımsak

•             1 er çarliston ve kırmızı kapya biber

•             10 adet kadar mantar

•             1 küçük su bardağı domates rendesi veya suyu

•             Tuz, yiyebileceğiniz kadar pul biber (ben 1 tatlı kaşığı kullandım)

•             Az salça veya renk vermek için kırmızı tatlı biber

•             Kekik

•             2-3 tane defne yaprağı

BÖRÜLCE YATAĞINDA FENER KAVURMA NASIL YAPILIR?

Bu tarif, son derece hızlı ve basit bir şekilde hazırlanırken, sonuç olağanüstü lezzetli oluyor. Balık seven olmayan çocuklar bile bu yemeği çok sevecekler.

Tek yapmanız gereken, balıkçınızdan kuşbaşı doğranmış fener balığı almak. Wok tavada yağ eritilir. Yağ miktarı fazla görünebilir, ancak bu yemek yağı emer, bu konuda sizi uyarmak istiyorum.

İnce dilimlenmiş soğan ve sarımsak hafifçe kavrulur, ince dilimlenmiş mantarlar suyunu salmamaları için yüksek ateşte kavrulur, büyük dilimler halinde kesilmiş biberler eklenir, birlikte çevrilip hafifçe öldürülür.

Domates suyu eklenerek birkaç dakika kaynatılır ve balıklar, tuz ve baharatlarla birlikte eklenerek, çevrilerek orta ateşte yaklaşık 10 dakika kavrulur.

Pişince içinden defne yapraklarını çıkarabilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ