Sayfa Yükleniyor...
ATV ekranlarında yayınlanan gündüz kuşağı programlarından Mutfak Bahane’de yapılan kremalı dolgulu tatlı tarifini sizler için araştırdık. Peki Mutfak Bahane kremalı dolgulu tatlı tarifi nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır? İzleyicilerin arama motorlarında arattığı bu muhteşem lezzetin tarifi haberimizin detaylarında…
Mutfak Bahane programında yapılan kremalı dolgulu tatlı tarifi izleyiciler tarafından merak edildi. Biz de sizin için kremalı dolgulu tarifini araştırdık. Peki Mutfak Bahane kremalı dolgulu tatlı tarifi nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte merak edilen tüm detaylar…
Milföy hamuru (1 paket)
Kreması için;
Süt (2. 5 su bardağı)
Un (2 dolu yemek kaşığı)
Nişasta (2 yemek kaşığı)
Yumurta (1 adet)
1 çay bardağı şeker ile katı kıvam alana kadar pişirin.
Tereyağı (1 kaşık)
Arası için;
Muz
Üzerine;
Pudra şekeri
Milföy hamurunu önce ikiye bölün, daha sonra her bir parçayı 4 eşit parçaya ayırın.
Parçaları 190 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada bir tencereye süt, un, nişasta, yumurta ve şekeri ekleyin. Katı bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Karışıma tereyağı ekleyip iyice karıştırın.
Milföy hamurları ve krema soğuduktan sonra işleme başlayın.
Soğuyan milföy hamurlarını elinizle dikkatlice ikiye ayırın.
Her bir parçanın içine hazırladığınız kremadan sürün. Arasına dilimlenmiş muz veya tercih ettiğiniz meyveyi yerleştirin.
Üst parçayı kapatın ve hafifçe bastırarak kenarları birleştirin.
Servis tabağına aldığınız milföylerin üzerine pudra şekeri serpip, hazır hale getirin.
Artık lezzetli milföyleriniz servise hazır! Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ