Gelinim Mutfakta Enginar çiçeği dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta enginar çiçeği tarifi

Gelinim Mutfakta programında bugün enginar dolması tarifi izleyiciyle buluştu. Hafta içi her gün ekranlara gelen yemek yarışmasında birbirinden lezzetli tarifler paylaşılıyor. Bugün yine bir yarışmacı daha enginar çiçeği dolması hazırlayarak çeyrek altın için mücadele edecek. Peki, Gelinim Mutfakta'da enginar çiçeği dolması nasıl yapılır?


  • Oluşturulma Tarihi : 13.06.2024 11:03
  • Güncelleme Tarihi : 13.06.2024 08:03
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Enginar çiçeği dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta enginar çiçeği tarifi

Mutfak sanatının nadide tariflerinden biri olan Enginar Çiçeği Dolması, "Gelinim Mutfakta" programında izleyicilerin beğenisine sunuldu. Özel bir davet sofrası hazırlamak ya da sevdiklerinize farklı bir tat sunmak isteyenler için ideal olan bu tarif, büyük ilgi gördü. Enginar Çiçeği Dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Bu soruların cevapları ve tarife dair ipuçları için okumaya devam edin! İşte detaylar...

Enginar Çiçeği Dolması Malzemeleri

  • 3 adet enginar (taze, çiçek enginar)

Harcı İçin:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1/4 demetd ereotu
  •  3-4 daltaze soğan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon suyu
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın

Enginarların Kararmaması İçin:

  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu

Pişirmek İçin:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

ENGİNAR ÇİÇEĞİ DOLMASI NASIL YAPILIR?

•  Enginarların saplarını çiçeğe yakın bir noktadan kesin ve iyice yıkayın. Dış yaprakların bir kısmını koparın ve enginarları yan yatırarak üst kısmını 2 parmak kadar kesin.

•  Ortasından başlayarak yaprakları birkaç sıra çekerek koparın ve göbek kısmındaki tüylü kısmı bir kaşıkla oyarak temizleyin. Yaprakları isteğinize göre seyreltebilirsiniz. Hazırladıktan sonra limonlu su içinde bekletin.

•  İç harç için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın.

•  Enginarları hazırladığınız iç harç ile doldurun. Aralardaki yapraklara da harçtan koyabilirsiniz. Enginarları bir tencereye alın, üzerine su ve zeytinyağı ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.

•  Ocağın altını açın ve kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve pişmeye bırakın. Yapraklar yumuşayıp pirinçler piştiğinde ocağı kapatın.

•  Tencerede soğumaya bırakın.

•  Dolmaları servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirin ve doğranmış dereotu serperek servis yapın. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ