Gelinim Mutfakta ıspanaklı ütü böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Yayınlandığı her gün ilgi ile izlenen gündüz kuşağı programlarından Gelinim Mutfakta yarışmasının tarifleri de sıkı takip ediliyor. Bugün yapılan ıspanaklı ütü böreği de çok merak edildi ve tarifi araştırıldı. Peki ıspanaklı ütü böreği nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…


  • Oluşturulma Tarihi : 16.05.2024 15:14
  • Güncelleme Tarihi : 16.05.2024 12:14
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta ıspanaklı ütü böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının bugün yapılan ve merak edilen tarifi ıspanaklı ütü böreği oldu. Biz de sizin için bu muhteşem lezzetin tarifini araştırdık. Peki Gelinim Mutfakta ıspanaklı ütü böreği nasıl yapılır? İşte detaylar…

ISPANAKLI ÜTÜ BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER:

Ispanak (250 gram)

Sıvı yağ (Yarım çay bardağı)

Soğan (2 adet)

Tuz, karabiber, pul biber

Kaymak (1 kaşık)

Peynir (1 küp)

Üzeri için;

Yumurta sarısı

ıspanaklı ütü böreği

ISPANAKLI ÜTÜ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Ispanaklı ütü böreği için başlangıçta, ıspanakları iyice yıkayıp doğrayın.

Sonra, yarım çay bardağı yağda ince doğranmış soğanları soteleyin.

Pişmemiş ıspanakları sıcak yağda kavurduğunuz soğanlarla karıştırın.

Ardından, baharatları ekleyin ve biraz şeker ilave edin.

İstediğiniz peyniri ekleyin ve tüm karışımı iyice harmanlayın.

Hazırladığınız harcı aldığınız lavaşların içine yerleştirin ve sarın.

Sardığınız lavaşları bir tepsiye yerleştirin ve üzerlerine sosunu sürün. Ardından dilimleyin.

Son olarak, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişene kadar pişirin.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ