Gelinim Mutfakta piliç topkapı tarifi! Gelinim Mutfakta piliç topkapı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışması, yeni haftaya heyecan dolu bir başlangıç yaparak ekrana lezzet dolu tariflerle geliyor. Bugünün merak konusu ise, gelinlerin ustalıkla hazırladığı enfes bir lezzet olan piliç topkapı tarifi… Peki Gelinim Mutfakta piliç topkapı nasıl yapılır? İşte merak edilen piliç topkapı tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 15.05.2024 11:32
  • Güncelleme Tarihi : 20.05.2024 07:04
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta piliç topkapı tarifi! Gelinim Mutfakta piliç topkapı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın bugünkü bölümünde yapılan piliç topkapı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu ve izleyiciler Kanal D ekranlarında heyecanla bekledi. Her gün ekrana gelen yarışmada gelinler, 10 altın bileziği için mücadele etti. Gelinler arasındaki kıyasıya mücadelenin olduğu yeni bölümde piliç topkapı yaparak çeyrek altın için yarıştılar. Piliç topkapı nasıl yapılır? İşte piliç topkapı tarifi...

PİLİÇ TOPKAPI MALZEMELERİ

Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan piliç topkapı, geleneksel tatları modern dokunuşlarla buluşturarak sofraları şenlendiriyor. Zengin iç harcı ve nefis sosuyla dikkat çeken bu yemek, hem görünümüyle hem de lezzetiyle sofralarınıza şıklık katmaya geliyor. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Gelinim Mutfakta piliç topkapı tarifi…

Piliç:

- 4 adet kemiksiz tavuk kalça

- 1/2 çay bardağı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- 1 silme tatlı kaşığı tuz

İç Harç:

- 1 su bardağı pirinç (suda bekletilmiş ve süzülmüş)

- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

- 1 yemek kaşığı kuş üzümü

- 1 adet kuru soğan

- 1 çay kaşığı yenibahar

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 su bardağı sıcak su

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı tuz

Sos:

- 1 çay bardağı su

- 1/2 çay bardağı zeytinyağı

- 1/2 yemek kaşığı domates salçası

PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ

1. Geniş bir kaba zeytinyağı, karabiber, tuz, toz kırmızı biber ve kimyonu koyun. Tavuk butlarını bu karışıma güzelce bulayın ve streç filmle örtüp yaklaşık 30 dakika marine edin.

2. Yapışmaz tabanlı bir tencerede zeytinyağını alın. Kuş üzümlerini ekleyip hafifçe kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları ekleyip renkleri dönene kadar kavurmaya devam edin.

3. Küp küp doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve soğanların üzerine ekleyin. Pirinci de kavurduktan sonra baharatları ekleyin.

4. 1 bardak sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Altını kısın ve suyunu çekene kadar yaklaşık 8 dakika pişirin.

5. Tavuk butlarının içine hazırladığınız iç pilavdan koyun ve sarma gibi sarın. Kenarlarından kürdan yardımıyla kapatın.

6. Bir kasede sos için su, zeytinyağı ve domates salçasını karıştırın. Fırın kabına yerleştirdiğiniz tavukların üstüne sosu gezdirin.

7. Diğer tavukları da aynı şekilde hazırlayıp fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

8. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ