- Lezzet
- 13.04.2025 12:53
Gelinim Mutfakta programında bugün enginar dolması tarifi izleyicilere sunuldu. Hafta içi her gün ekranlarda olan bu yemek yarışmasında birbirinden nefis tarifler tanıtılıyor. Bugün, yarışmacılardan biri daha Malatya Geleli Kebabı yaparak çeyrek altın için rekabet edecek. Peki, Gelinim Mutfakta'da Malatya Geleli Kebabı nasıl yapılır?
Mutfak sanatının öne çıkan tariflerinden biri olan Malatya Geleli Kebabı, "Gelinim Mutfakta" programında izleyicilere tanıtıldı. Özel davet sofralarınız için mükemmel bir seçenek sunan bu tarif, büyük ilgi topladı. Malatya Geleli Kebabı nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Bu soruların yanıtları ve tarife dair püf noktaları için okumaya devam edin. İşte tüm detaylar...
Malatya Geleli Kebabı malzemeleri
6 adet patlıcan közlenir ve ince doğranır. 1 kilo kuşbaşı dana bonfile, 1 çay bardağı su eklenerek sotelenir, suyu çekilince 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ilave edilir.
3 adet kırmızı biber ve 5 adet çarliston biber küçük küçük doğranarak zeytinyağında kavrulur. 2 diş sarımsak ezilip bir fırın tepsisine konur.
Közlenmiş patlıcanlar üzerine yayılır, kavrulan biberler patlıcanların üzerine bir kat olarak dizilir, en üste etler yerleştirilir.
Domates dilimleri ve sivribiberle süslenerek 200 derecede 10 dakika fırınlanır.