Sayfa Yükleniyor...
Bu yaz, bahçeden topladığınız taze sebzelerle hazırlayacağınız mücver, hem pratik yapımı hem de sağlıklı içeriğiyle sofralarınıza renk katacak bir seçenek olacak. Sizlerde yazın serin sofralarına ferahlık katan mücver tarifini haberimizde bulabilirsiniz
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan mücver sofralarda yerini alıyor. Genellikle kabak, patates, havuç gibi çeşitli sebzelerin rendelenip karıştırılmasıyla hazırlanan mücver, çıtır dışı ve içi yumuşak dokusuyla damakları şenlendiriyor. Sıcak yaz günlerinde hafif ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal olan mücver, kızartılarak veya fırında pişirilerek servis ediliyor. İçeriğindeki doğal malzemelerle besleyici bir özellik taşıyan mücver, genellikle yoğurtla birlikte servis edilerek tadına tat katıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sofralarda sıkça yer bulan mücver, pratik yapımı ve doyurucu özelliğiyle öne çıkıyor. İçeriğindeki taze sebzelerle hazırlanan mücver, hem sağlıklı bir seçenek sunuyor hem de yaz aylarının hafif yemek ihtiyacını karşılıyor. Peki, Mücver nasıl yapılır? İşte yaz sofralarının vazgeçilmez mücver tarifi…
• 3 adet kabak
• 2 adet yumurta(çırpılmış)
• 1 adet havuç
• 1 çay bardağı un
• 6 dal taze soğan
• ½ demet dereotu
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak İçin:
• 1/2su bardağı sıvı yağ
• İlk olarak, bol suda yıkadığınız kabakları rendeleyin, ancak suyunu mücveri sulandırmamak için sıkarak çıkarın.
• Rendelenmiş kabakları geniş bir kaseye alın ve üzerine rendelenmiş havucu, çırpılmış yumurtayı, doğranmış taze soğanı, ince kıyılmış dereotunu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
• Malzemelerin üzerine unu ilave edip, spatula yardımıyla tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
• Karışımın kıvamı macun gibi olana kadar spatula ile karıştırmaya devam edin.
• Hazırladığınız mücver karışımını, 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ısıtılmış tavaya dökün.
• Mücverler altın sarısı renk alana kadar kızartın ve fazla yağını emmesi için kağıt havlu üzerinde süzdürün.
• Kızarmış mücverleri servis tabağına alın ve yanında çırpılmış yoğurt ile birlikte sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ