Sayfa Yükleniyor...
Evlerimize keyif ve lezzet taşıyan yarışma Gelinim Mutfakta, izleyicileri bir kez daha büyüleyici tatlar ve ustalık dolu sunumlarla ekrana kilitlemeye devam ediyor. Bugün ekranlara yansıyan bölümde, gelinlerin yaratıcılığı ve ustalığı, adeta bir tatlı rekabete dönüştü. Gelinler, mutfakta ustalıkla çalışarak hazırladıkları enfes tavuklu çökertme kebabı tarifleriyle jürinin ve izleyicilerin takdirini kazandı. Peki Gelinim Mutfakta tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte merak edilen tavuklu çökertme kebabı tarifi...
Kanal D ekranlarında her gün mutfak tutkunlarıyla buluşan Gelinim Mutfakta yarışması, bugünkü bölümüyle izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Tavuklu çökertme kebabı tarifiyle yarışan gelinler, mutfakta ustalıklarını konuşturarak izleyicileri ve jüriyi büyüledi.Gelinler, gün boyunca 10 altın bileziği için kıyasıya bir mücadeleyle birlikte tavuklu çökertme kebabının en lezzetli halini sunmak için yarıştılar. Çeyrek altın ödülü için kıyasıya rekabet eden gelinler, tavuklu çökertme kebabını modern bir dokunuşla harmanlayarak jüriyi ve izleyicileri kendilerine hayran bıraktılar. Her biri özenle hazırladıkları tavuklu çökertme kebabı ile adeta birer şef gibi mutfakta ustalıklarını sergileyen gelinler, izleyicileri ekrana kilitlemeyi başardılar. Yaratıcılıkları ve hünerleriyle gün boyu konuşulan bir konu haline gelen yarışmacılar, Gelinim Mutfakta'nın heyecan dolu atmosferini zirveye çıkardılar. Peki Gelinim Mutfakta tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte tavuklu çökertme kebabı tarifi...
Tavuklu çökertme kebabı, Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında özel bir yere sahip olan, her lokmasıyla lezzetiyle büyüleyen bir yemektir. İşte tavuklu çökertme kebabı malzemeleri:
Tavuklar için:
- 2 parça tavuk göğsü
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Marine etmek için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Salça sos için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Patates için:
- 3-4 adet patates
- 1,5 su bardağı sıvı yağ (yeteri kadar)
1. Tavuğu yıkayıp ince jülyen şeklinde doğrayın. Bir kaba alın.
2. Marinasyon için limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi tavukla karıştırın. Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
3. Geniş bir tencerede kızdırdığınız yağın üzerine marinenin beklediği tavukları ekleyin.
4. Tavuğu tencerenin tabanına yayın ve hiç karıştırmadan yüksek ateşte altının kızarmasını sağlayın.
5. Altı kızardığında karıştırıp diğer taraflarını da kızartın. Tavuk parçalanmasın diye çok karıştırmayın.
6. Tavuklar güzelce kızardığında ocaktan alın.
7. Sos için küçük bir tencereye sıvı yağ ve domates salçasını alın. Salçayı biraz soteleyip üzerine suyu ekleyin. Su kaynayınca sos hazır olacaktır.
8. Tavukları sotelendiği sırada patatesleri soyup ince ince doğrayın ve kızgın yağda kızartın.
9. Kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alın.
10. Orta boy bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın.
11. Servis tabağına önce kızarmış patatesleri yerleştirin, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, sonra domates sosunu ve en son kızarmış tavukları ekleyin.
12. Üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ