Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All Star Muzlu Roti nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Muzlu Roti tarifi merak konusu oldu. İşte Muzlu Roti tarifi...
MasterChef Türkiye All Star Muzlu Roti nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Muzlu Roti tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için Muzlu Roti tarifini araştırdık. İşte merak edilen Muzlu Roti tarifi...
400 gr un
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
4 olgun muz
Yoğunlaştırılmış süt
Rendelenmiş bitter çikolata
Muzu soyun ve dilimleyin.
Unu mutfak robotuna koyun ve ortasını havuz şeklinde açın.
Yumurta, bir tutam tuz, şeker, eritilmiş tereyağı, ayçiçek yağı ve ılık suyu ortasını havuz gibi açtığınız una yerleştirin.
Hamuru orta hızda yaklaşık 10-15 dakika, ara sıra ılık su ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru yaklaşık 10 topa bölün.
Hamur toplarının dışını ayçiçek yağıyla iyice yağlayın ve hafif nemli bir bezle örtün. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Büyük bir krep tavasını orta ateşte ısıtın ve tabanını ayçiçek yağıyla kaplayın.
Yağ ısınırken tezgahı biraz ayçiçek yağıyla hafifçe yağlayın ve hamur toplarını ince bir hamur elde edene kadar açın.
Açtığınız hamuru doğrudan sıcak tavaya yerleştirin ve muz dilimleri, yoğunlaştırılmış süt ve rendelenmiş bitter çikolatayla süsleyin.
Hamur çok sertleşmeden önce bir spatula veya kaşık kullanarak kare veya dikdörtgen şeklinde katlayın.
Orta ateşte pişirin ve her iki tarafı da altın rengi ve gevrek oluncaya kadar rotiyi düzenli olarak çevirin. Gerekirse ocaktaki ısıyı artırın. Afiyet olsun
Haber Merkezi