Mercimek çorbasının püf noktası nedir? Anne eli değmiş gibi mercimek çorbası tarifi

Hem sağlıklı hem de besleyici bir çorba olan mercimek çorbası nasıl yapılır? Kırmızı mercimek çorbası tarifi. Mercimek çorbasının püf noktası nedir? İşte konuya ilişkin detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 27.11.2023 09:58
  • Güncelleme Tarihi : 27.11.2023 09:58
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mercimek çorbasının püf noktası nedir? Anne eli değmiş gibi mercimek çorbası tarifi

Kimileri için çocukluğun kimileri için de mutlu aile sofralarının çağrışımı olan, “anne eli değmiş gibi” tabiri ile bütünleşmiş lezzetlerden biri olarak kendini gösteren mercimek çorbası hem kokusu hem de tadı ile çok seviliyor. Pek çok çorba severin favorisi olan ve hatta çorba içmeyi sevmeyenlerin bile zaman zaman özlemini çediği mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbası tarifi hakkındaki bilgilere, haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Sofraların vazgeçilmez çorbalarından biri olan mercimek çorbası görüntüsü, tadı ve kokusuyla pek çok kişi tarafından severek tüketiliyor. Özellikle kırmızı mercimek çorbası 7’den 70’e birçok kişinin gönlünden taht kurmayı başarıyor. Mercimek çorbası tarifi için gereken malzemeler şu şekilde kendini gösteriyor:

Kırmızı mercimek çorbası:

Kırmızı mercimek (2 su bardağı)

Soğan (1 adet)

Un (2 yemek kaşığı)

Havuç (1 adet)

Biber ya da domates salçası (Yarım yemek kaşığı)

Sıvı yağ (5 yemek kaşığı)

Tuz (1 tatlı kaşığı)

Karabiber (Yarım çay kaşığı)

Kimyon (1 çay kaşığı)

Sosu için:

Tereyağı (2 yemek kaşığı)

Kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı)

Yapılışı:

Sıvı yağ ile yemeklik doğranan soğanlar, tencerenin içerisine alınır.

Pembeleşinceye kadar kavrulan soğanlara un eklenir ve kavrulmaya devam edilir.

Salça da eklenip biraz aha kavurduktan sonra, küp küp doğranan havuç ve güzelce yıkanıp suyu süzülen mercimekler de tencereye eklenir.

Üzerine su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Kaynama seviyesine gelene kadar orta ateşte pişirilir, daha sonra ocağın altı kısılır. Havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirme işlevine devam edilir.

Pişen çorba el blenderı kullanılarak, mümkün olan en pürüzsüz haline getirilir.

Baharatlar da eklenerek, birkaç dakika daha pişirilir.

Kıvamı koyu olur ise biraz daha su eklenebilir.

Sosu için bekleyen tereyağı bir tavada kızdırıldıktan sonra, üzerine toz biber de eklenir.

Servis kasesine koyulan çorbanın üzerine bir miktar sos gezdirdikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun!

Mercimek çorbasının püf noktası nedir?

Özellikle lokanta usulü mercimek çorbası yapmak isteyen kişilerin merak ettiği konuların başında, mercimek çorbasının püf noktasına ilişkin sorular geliyor. Mercimek çorbasının lezzetine lezzet katan püf noktaların başında fazla yağ ve tuz kullanımından kaçınmak yer alıyor. Bunun yanı sıra kıvamının çok katı ve sıvı olmamasına özen göstermek gerekiyor. Ek olarak isteğe göre et ya da tavuk suyu da mercimek çorbasına eklenebiliyor.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Fellah köftesi nasıl yapılır? Fellah köftesi tarifi…

Haber Merkezi