Rulo pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde rulo pasta yapımı için kolay tarif

Pratikliği ve lezzetiyle birçok kişinin favori tatlıları arasında yer alan rulo pasta özellikle çay saatlerinin veya özel günlerin vazgeçilmezidir. Rulo pasta nasıl yapılır? İşte, en kolay rulo pasta tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 06.03.2024 16:15
  • Güncelleme Tarihi : 06.03.2024 13:15
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Rulo pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde rulo pasta yapımı için kolay tarif

Rulo pastalar, hafif ve lezzetli dokularıyla çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biridir. Hem pratik hem de estetik açıdan şık olan bu pastalar, misafirlerinize veya ailenize sunabileceğiniz harika bir tatlı seçeneğidir. Kekin yumuşaklığı ve kremanın lezzetiyle tadına doyulamayan bu rulo pastayı hazırlamak için gereken malzemeler nelerdir? Rulo pasta nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve adım adım rulo pasta tarifi yapılış aşamaları…

RULO PASTANIN MALZEMELERİ NELERDİR?

Krema İçin:

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1/2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

50g tereyağı

Pandispanya İçin:

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1/2 su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

Krem şanti

Tercihen fındık, hindistan cevizi veya renkli pasta şekerleri

Muz veya tercih ettiğiniz diğer meyveler

RULO PASTA NASIL YAPILIR

Krema için, bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı koyun. Karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin.

Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuması için başka bir kaba alın, üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında dinlendirin.

Pandispanya için, yumurta ve toz şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpın. Sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karışımı homojen hale getirin.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru eşit bir şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.

Fırından çıkan keki hemen yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın. Soğuması için bekletin.

Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız kremanın tamamını yayın. Daha sonra ortadan ikiye kestiğiniz muzları veya tercih ettiğiniz meyveleri kremaya yerleştirin.

Kremalı pandispanyayı rulo şeklinde sarabilir veya meyveli rulo pastalar yapabilirsiniz.

Pastanızı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

Pastanın üzerini krem şanti ile kaplayarak istediğiniz şekilde süsleyin. Fındık, hindistan cevizi veya renkli pasta şekerleri kullanabilirsiniz.

Dilimleyerek servis edin ve meyveli rulo pastanın tadını çıkarın. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ