Sayfa Yükleniyor...
Tavuk ve patates ikilisini sevenlerin bayılarak tükettiği tavuklu patates yemeği nasıl yapılır? İşte detaylar…
Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tavuklu patates yemeği, her yaştan insanın seveceği bir yemek çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Tavuk etinin yumuşaklığı ve patatesin doyuruculuğu bir araya geldiğinde sofraları şenlendiriyor. Tavuklu patates yemeği, pratik hazırlanışıyla da ön plana çıkıyor. Tavuk ve patatesin muhteşem uyumu, salçaların aromasıyla buluşarak mükemmel bir lezzet dengesi oluşturuyor. Bu yemek, her öğünde tercih edilebilecek kadar hafif ama doyurucu bir seçenek sunuyor. Hem evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilmesi hem de lezzetli tadıyla damakları şenlendirmesiyle, tavuklu patates yemeği pek çok insan tarafından yapılıyor. Tavuklu patates yemeği nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.
Akşam yemeklerinin vazgeçilmez tariflerinden biri olan tavuklu patates yemeği nasıl yapılır, birlikte göz atalım.
Tavuklu patates yemeği malzemeleri:
400 gram tavuk göğsü
2 büyük boy patates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık yarım çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 orta boy soğan
Tuz
2-3 su bardağı sıcak su
Tavuklu patates yemeği tarifi:
İlk olarak tavuk göğsü ve patatesler küp şeklinde doğranır.
Bir tencerede sıvı yağ ısıtılır ve yeterince ısınınca içerisine tavuklar eklenir. Tavuk suyunu salıp, çekene kadar kavurma işlemi sürdürülür.
Daha sonra doğranmış patatesler ve soğan da eklenerek birkaç dakika daha kavrulur.
Domates ve biber salçaları, kekik ve tuz eklenip birkaç dakika daha kavrulur.
Ardından içerisine sıcak su eklenir ve bu karışım kaynayana kadar orta ateşte pişirilir.
Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak patatesler yumuşayana kadar pişirilir. (Arada kontrol ederek patateslerin pişme durumuna bakılmalıdır. Suyu azalırsa eklemek gerekebilir.)
Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun!
Tavuklu patates yemeğinin pişme süresi ortalama 35 dakikadır.
Tavuklu patates yemeğine koyulacak baharatlar, kişilerin damak zevkleri ile doğru orantılı olarak şekillenir. Bu kapsamda sıklıkla tuz, karabiber ve pul biber kullanılır.
Tavuklu patates yemeği yapıldığında yanında sıklıkla; domates çorbası, pirinç pilavı, cacık ve salata eklenir.
HABER MERKEZİ