Unutulmaz çay saati keyfinin favorisi olacak: 3-2-1 poğaça tarifi!

Çay saati randevunuzu canlandıracak mutfak harikasını ortaya çıkarıyoruz: 3-2-1 Poğaça tarifi! Bu leziz hamur işi tarifi, çay toplantılarınıza canlılık katmayı, misafirlerinize enfes bir ikram sunmayı vaat ediyor. Damak tadınıza hitap edecek olan bu lezzet sofranızdan eksik olmayacak.


  • Oluşturulma Tarihi : 25.02.2024 13:59
  • Güncelleme Tarihi : 25.02.2024 10:59
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Unutulmaz çay saati keyfinin favorisi olacak: 3-2-1 poğaça tarifi!

İster akşam çayında isterseniz de özel günlerinizde yapabileceğiniz bu kolay ve pratik lezzete herkes bayılacak. Fırında pişer evi saran kokusu bile iştahınızı kabartmaya yetecek. Peki, bu poğaça tarifi nasıl yapılır? İşte poğaça tarifinin tüm detayları…

3-2-1 poğaça tarifi malzemeleri

Oldukça az malzemeli olan bu 3-2-1 poğaça tarifinin malzemeleri şunlardır:
•    3 su bardağı çok amaçlı un
•    2 yumurta
•    1 su bardağı bitkisel yağ
•    1 paket kabartma tozu
•    Tuz
•    İçi için; peynir, maydanoz, patates, kıyma veya zeytin. (Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

poğaça

3-2-1 poğaça tarifinin yapılışı

1.    Malzemeleri toplayıp fırınınızı 180 dereceye ısıtarak başlayın.
2.    Geniş bir karıştırma kabında çok amaçlı un, yumurta, bitkisel yağ, kabartma tozu ve bir tutam tuzu birleştirin. Pürüzsüz bir hamur oluşana kadar malzemeleri birlikte yoğurun.
3.    Hamuru eşit büyüklükte parçalara bölün ve top haline getirin. Bir disk oluşturmak için her topu avucunuzla yavaşça düzleştirin.
4.    İstediğiniz dolguyu her diskin ortasına yerleştirin ve bir lezzet paketi oluşturmak için kenarlarını kapatın.
5.    Doldurduğunuz hamur işlerini parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine, her parça arasında biraz boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
6.    Hamur işlerini önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika veya altın rengi kahverengi oluncaya kadar pişirin.
7.    Mükemmel şekilde piştikten sonra hamur işlerini fırından çıkarın ve servis yapmadan önce hafifçe soğumalarını bekleyin. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ