Yazın serinliğini sofranıza taşıyan taze fasulye tarifi

Zeytinyağlı yiyemem aman diyenlerin bile müptelası olduğu taze fasulye tarifini sizler için hazırladık. İşte detaylar...


  • Oluşturulma Tarihi : 01.03.2024 14:40
  • Güncelleme Tarihi : 01.03.2024 11:40
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yazın serinliğini sofranıza taşıyan taze fasulye tarifi

Yaz ayları geldiğinde sofralarda lezzetli ve hafif yemek arayışı artarken, zeytinyağlı taze fasulye bu özel dönemde sofralara renk katıyor. Bol vitamin içeriği ve nefis tadıyla öne çıkan bu yazlık lezzet, sağlıklı beslenme arayanların favorisi haline geldi. Zeytinyağının eşsiz aromasıyla buluşan taze fasulye, pratik yapımı ve besleyici özellikleriyle sofralardaki yerini alıyor. İşte, ev mutfağında kolaylıkla hazırlanabilen zeytinyağlı taze fasulye tarifi...

TAZE FASULYE TARİFİ

Yaz aylarının vazgeçilmezi taze fasulye, hafif ve sağlıklı yapısıyla sofraları süslüyor. Mutfakseverler davet masalarını süslemek için kollarını sıvıyor ve taze fasulye yemeğine ne katılır sorusuna cevap arıyor. Bizde taze fasulye tarifiyle ilgili merak edilenleri haberimizde derledik.  İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir taze fasulye tarifi:

500 gram taze fasulye

1 adet büyük boy soğan

2 adet orta boy domates

2 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

Karabiber

İsteğe bağlı: Yarım limon suyu

1 su bardağı sıcak su

Yapımı:

Taze fasulyelerin uçlarını kesip, isteğe bağlı olarak ikiye veya üçe bölün.

Zeytinyağını ısıtılmış bir tencerede doğranmış soğanla pembeleşene kadar kavurun.

Domates salçasını ekleyip kısık ateşte salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Doğranmış domatesleri ekleyin ve karışımı birkaç dakika daha pişirin.

Taze fasulyeleri ilave edin, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Hafifçe karıştırın.

Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

İsteğe bağlı olarak limon suyunu ekleyip karıştırın.

Yemeği ocaktan almadan önce tencerenin kapağını açık bırakarak suyunun bir kısmının çekmesini sağlayın.

Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Bu basit tarifle, sofralarınıza lezzetli bir dokunuş yapabilir ve sevdiklerinize enfes bir zeytinyağlı taze fasulye sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ

Tek tek kılçıkları ayıklanmış, yeşil fasulyelerin en zarif haliyle hazırlanan zeytinyağlı taze fasulye tarifi, sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. İşte, bu lezzetli yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adım adım tarif:

600 gram taze fasulye

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy kuru soğan

2 diş sarımsak

3 adet orta boy domates (etli ve sulu)

1 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı tuz

Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin ve sarımsakları ince dilimleyin. Orta boy bir tencerede 5 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Doğranmış soğan ve sarımsakları hafif renk alana kadar kavurun. Ayıkladığınız taze fasulyeleri ekleyin ve kavurma işlemini sürdürün. Tuz, toz şeker, rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu ekleyin. Güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişirme işlemi tamamlandığında, kapağı açık bırakarak suyunun bir kısmının çekmesini sağlayın. Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

BUZLUKTAN TAZE FASULYE TARİFİ

1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)

1 paket dondurulmuş yeşil fasulye

1 diş sarımsak (rendelenmiş veya doğranmış)

Zeytinyağı

Tuz

1 yemek kaşığı dolusu salça

1 su bardağı su

Bir tavada kuru soğanları zeytinyağında küp küp doğrayarak kavurun, soğanlar pembeleşene kadar pişirin.

Sarımsağı rendeleyin veya ince doğrayarak soğanlara ekleyin, bir süre daha karıştırarak kavurun.

Dondurulmuş yeşil fasulyeyi biraz çözdürün ve tavaya ekleyin. Karıştırarak kavrulmaya devam edin.

Fasulyeler kendi suyuyla pişmeye bırakılacak, suyunu çekince su ekleyin (soğuk veya sıcak su fark etmez).

Tuz ve salçayı ekleyerek karıştırın, sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Fasulyeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika). Pişip pişmediğini kontrol ederek altını kapatın.

Altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve yemek dinlenmeye bırakılır.

Servis öncesi karıştırarak sıcak veya ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!

TAZE FASULYE TENCEREDE NE KADAR SÜREDE PİŞER?

Taze fasulye düdüklü harici normal bir tencerede pişiriyorsanız, pişme süresi genellikle 45 dakikayı bulabilir. Ancak yine de fasulyelerin miktarına ve büyüklüğüne bağlı olarak bu süre değişebilir.


 

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ