Ramazan Bayramı’ndan tatlıya dikkat!

Uzman Diyetisyen Gülay Kurt Güneyi, Ramazan Bayramı'nda tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle bayramın ilk günlerinin zorlayıcı olabileceğini ifade etti.


  • Oluşturulma Tarihi : 09.04.2024 05:00
  • Güncelleme Tarihi : 09.04.2024 02:00
  • Kaynak : Arun Acumsal
Ramazan Bayramı’ndan tatlıya dikkat! haberinin görseli

Tatlı tüketimi konusunda sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini belirten Güneyi, porsiyon kontrolünün önemli olduğunu ve kan şekeri seviyelerindeki dalgalanmaların başka hastalıkların tetiklenmesine neden olabileceğini söyledi. Özellikle misafirliklerde tatlı ikramlarına karşı direnmenin önemli olduğunu vurgulayan Güneyi, zararlı olduğunu bile bile "hayır" demeyi öğrenmenin gerekliliğine dikkat çekti.

Uzman Diyetisyen Gülay Kurt Güneyi, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı tüketimindeki artışa dikkat çekerek, bunun sağlık açısından risk oluşturabileceğini belirtti. Bayramın ilk günlerinin özellikle sıkıntılı olabileceğini ifade eden Güneyi, tatlı tüketiminin fazla olması durumunda sindirim sorunlarıyla karşılaşılabileceğini söyledi. Sütlü tatlıların şerbetli tatlılara tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Güneyi, porsiyon kontrolünün önemli olduğunu ve çeşitli besin öğelerinden oluşan dengeli bir beslenmenin önemine dikkat çekti.

Sağlıklı beslenmenin hastalıkların önlenmesinde önemli olduğunu vurgulayan Güneyi, Ramazan Bayramı sürecinde tatlı ve hamur işlerinin tüketilmesinin sindirim problemlerine ve kan şekeri düzensizliklerine yol açabileceğini belirtti. Obezite, diyabet gibi sağlık sorunlarının önlenmesi için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemine değinen Güneyi, özellikle çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, şeker hastalarının az ve sık beslenmeleri gerektiğini ve ısrarlı ikramlara hayır demeyi öğrenmelerinin önemine vurgu yaptı.

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal