Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 15. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 15. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 25 Mart 2024 Pazartesi günü orucun onbeşinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 15. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
1 parça tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet havuç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su
Tuz, karabiber
1 adet et bulyon(isteğe göre)
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
İlk olarak tavuk etini, kabak ve havucu küçük küp şeklinde doğrayın.
Bir tencereye sıvı yağ koyun ve önce etleri iyice pişirin. Daha sonra kabak ve havuçları ekleyip 5 dakika kadar kavurun.
Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyin ve kabak ile havuçlar az pişene kadar kaynatın. Ardından arpa şehriyesini ilave edip, şehriyeler şişene kadar kaynatmaya devam edin.
Ayrı bir kapta yoğurt ve unu karıştırın, yarım çay bardağı su ile açın. Kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alıp yoğurda karıştırın. Bu işlemi yoğurdun çorba içinde kesilmemesi için yapıyoruz.
Yoğurdu çorbaya ilave edin ve karıştırın. Sonra 1-2 dakika daha kaynatıp tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe göre et bulyonu da ekleyebilirsiniz, ancak bulyon kullanıyorsanız tuz miktarını azaltmayı unutmayın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağında nane yakıp, çorbanın üzerine dökün.
Malzemeler:
Yarım kg tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 su bardağı su
Yapılışı:
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
Soğanları yemeklik doğrayın, biberleri jülyen doğrayın ve domatesleri küp küp doğrayın.
Tavukları kısık ateşte arada karıştırarak kavurun.
Suyunu biraz çektikten sonra doğranmış soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
Biberler de sotelenince doğranmış domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyin ve pişirmeye devam edin.
Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Bu şekilde hazırlanan lezzetli tavuk yemeği servise hazır olacak.
Malzemeler:
3 adet kırmızı pancar
1 su bardağı mısır
Yarım demet maydonoz
Dereotu
İsteğe göre:
Ceviz
Nar
Sosu:
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sirke
2 diş sarımsak
Tuz
Sumak
Pul biber
Yapılışı:
Pancarları küp şeklinde doğrayıp haşlayın. İnce doğranmış dereotu ve maydanozu pancarların üzerine ekleyin. Haşlanmış mısırı da ilave edin. İsteğe bağlı olarak ceviz veya nar da ekleyebilirsiniz, bu lezzetlere yakışacaktır.
Sos için, ezilmiş sarımsak ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. Bu sosu salatanın üzerine gezdirip iyice karıştırın.
Salatanız hazır! Şimdi afiyetle yiyebilirsiniz.
500 gr Fırın Makarna
Tuz
Beşamel sos için:
500 ml Süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı Tereyağı
Tuz
Karabiber
İçi için:
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
1 su bardağı Kaşar Peyniri rendesi
Yapılışı:
İlk olarak, makarnayı tuz eklediğimiz bol suyla haşlayalım. Makarnalar haşlanırken, beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
Daha sonra unu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kavrulan una yavaş yavaş süt ilave edelim ve hiç topak kalmayana kadar çırpıcı ile çırpalım.
Beşamel sos koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan almadan önce tuz ve karabiber ilave edelim.
Haşlanan makarnaları süzdükten sonra derin bir kaba alalım. Üzerine beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar peynirini dökerek güzelce karıştıralım.
Son olarak, fırın kabına makarnaları dökerek üzerini düzeltelim ve kaşar peyniri rendesini serpelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Güllaç için:
8 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Antep fıstığı
Yapılışı:
Güllaç muhallebisi için ocağa aldığımız tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri koyarak karıştırarak pişirelim. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Muhallebi göz göz olup koyulaştığında vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırarak ocaktan alalım.
Güllaçları ıslatmak için uygun bir tencereye süt ve şekeri alıp karıştırarak ısıtalım.
Güllaç yapraklarını dikdörtgen şeklinde keselim. Ardından aralarını süt ile ıslatarak 4 kat güllaç yaprağını üst üste yerleştirelim. 4. katın üzerine hazırladığımız muhallebiyi boşaltarak düzeltelim.
Kalan güllaç yapraklarını tekrar süt ile ıslatarak üzerine yerleştirelim. Tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Sürenin sonunda sütü güzelce çekip dinlenen tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyelim ve dilimleyerek servis edelim.
HABER MERKEZİ