Sayfa Yükleniyor...
Her geçen yıl daha fazla kişi tarafından tüketilen bir çorba olan kelle paça, içerisinde yer alan malzemelerin besleyici özelliği sayesinde insan vücuduna birçok fayda sağlıyor. Kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte tadı damağınızda kalacak o tarif…
İçerisinde yer alan malzemeler ve pek çok insanın vazgeçilmez olarak tanımladığı yoğun tadı ile sofralarda yerini alan kelle paça çorbası, tam bir şifa deposu. Ünlü Doktor Canan Karatay’ın da öve öve bitiremediği bu çorba, ülkemizin dört bir noktasında tüketiliyor. 7’den 70’e oldukça geniş bir yaş aralığında insan tarafından içilen kelle paça çorbası nasıl yapılır? Severek hazırlayacağınız kelle paça tarifini, haberimizin devamında sizin için derledik.
Vücut sağlığı için son derece besleyici bir çorba çeşidi olan kelle paça, pek çok insanın favorisi olarak karşımıza çıkıyor. İşte ağzınıza layık enfes kelle paça tarifi:
Kelle paça malzemeleri:
1 adet dana veya koyun kellesi
2 adet dana veya koyun paçası
2 su bardağı arpa veya buğday
1 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Limon dilimleri ve maydanoz (servis için)
Kelle paça tarifi:
Kelle ve paçaları iyice temizleyin ve bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra suyunu süzüp tekrar taze su ekleyin ve bu sefer bir soğanı bütün olarak, sarımsakları ve arpa ya da buğdayı da ekleyin.
Kısık ateşte yaklaşık 4-5 saat kadar pişirin.
Kelle ve paçaların eti yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Etler pişerken, bir tavada unu hafifçe kavurun. Üzerine tereyağı veya sıvı yağı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Kavrulmuş unu et suyundan biraz alarak açın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırın.
Bu karışımı tencereye ekleyin ve iyice karıştırarak pişirmeye devam edin.
Etler iyice piştikten sonra tencereyi ocaktan alın. Kelle ve paçaları tencereden alıp kemiklerini ayırın, etleri doğrayın.
Servis yapmadan önce tencereye doğranmış etleri geri ekleyin, tuz ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Üzerine limon dilimleri ve doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ