Kilis kebabı nasıl yapılır? Kilis kebabının malzemeleri nelerdir?

Kilis'in sevilen lezzetlerinden Kilis Kebabı tarifini sizler için hazırladık. Tadı damakta kalan ve tarifi her yerde aratılan muhteşem Kilis Kebabı'nın malzemelerini ve tarifini detaylı olarak derledik. Peki Kilis kebabı nasıl yapılır? İşte Kilis'in vazgeçilmez lezzeti Kilis Kebabı...


  • Oluşturulma Tarihi : 22.03.2024 16:21
  • Güncelleme Tarihi : 22.03.2024 13:21
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kilis kebabı nasıl yapılır? Kilis kebabının malzemeleri nelerdir?

İşte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle herkesi mest edecek nefis bir kebap tarifi! Yiyenin bir daha yemek istediği ve tadı damakta kalan muhteşem Kilis kebabı tarifini sizler için hazırladık. Hazırsanız, misafirlerinize veya sevdiklerinize lezzet dolu bir şölen yaşatmaya başlayabiliriz. İşte muhteşem Kilis kebabı tarifi

Kilis Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

Dana döş kıyma (500 gr)

Soğan (1 büyük boy)

Köy biberi (1 adet)

Karabiber (1 çay kaşığı)

Pul biber (1 çay kaşığı)

Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı)

Domates salçası (1 yemek kaşığı)

kilis tava 2

Biber salçası (1 tatlı kaşığı)

Kapya biber 2 adet

Sarımsak (3 diş)

Maydanoz (Yarım demete yakın)

Tuz

Tabanı için :

Boy patlıcan (1 büyük)

Üzeri için :

Domates

Yeşil biber

kilis kebabı

Kilis Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle Kilis kebabı yöresel bir tarif olup, asıl yapılışında koyun kıyması ve kuyruk yağı kullanılır. Hatta et ve sebzeler zırhla kıyma gibi küçük parçalara ayrılarak hazırlanır. Ancak ben bu tarifi dana döş kıyma kullanarak ve kuyruk yağı eklemeyerek hazırladım. İsterseniz sadece kuzu kıyması veya dana-kuzu karışık döş kıyma kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle, soğanı, kırmızı biberi, köy biberini, sarımsakları ve maydanozu rondodan geçirin. Ardından, bir kabın içine rondodan geçirdiğiniz sebzeleri, kıymayı, baharatları ve salçayı koyarak iyice yoğurun. Sonrasında, küçük boy yuvarlak bir borcamı yağlayın ve tabanına dilimlediğiniz patlıcanları yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların üzerine yayın.

Bıçakla 8 dilime ayırıp, üzerine domates dilimleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Daha sonra fırından çıkarıp, üzerine biberleri yerleştirin ve tekrar fırında 10 dakika daha pişirin. Fırında pişme süresi farklılık gösterebilir, bu yüzden kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayarak kontrollü şekilde pişirin. Son olarak pişen kebabınızı servis ederek afiyetle tüketin.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ