Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 16. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 16. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 26 Mart 2024 Salı günü orucun onaltıncı gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 16. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
500 g kuzu gerdan eti
1,5 litre su
Terbiyesi İçin:
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
Üzeri için:
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Etleri düdüklü tencereye alın, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatın ve 30-35 dakika pişmeye bırakın.
Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alın. Etler soğuduktan sonra didikleyin.
Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpın.
Haşladığınız etin suyunu süzün, çorba yapacağınız tencereye alın. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.
Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbayı kaynatın.
Son olarak çorbanın tuzunu ilave edin, 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.
Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet orta boy kereviz
½ adet limon
½ çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3-4 Adet kereviz yaprağı
Yapılışı:
İnce doğranmış küp şeklinde kesilmiş soğanları orta-kısık ateşte hafifçe kavurmak için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte tavaya alın.
Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca, küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Ardından kerevizleri soyup orta boy küpler veya dilimler halinde doğrayın. Doğradıktan hemen sonra ocakta pişen sebzelerin üzerine ekleyin.
Kerevizleri ekledikten sonra limon suyunu sıkın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Sonra kalan zeytinyağı, portakal suyu, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
Kereviz yapraklarını gelişigüzel olarak üzerine serpiştirin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatın.
Kapağı kapalı olarak 20-25 dakika kadar pişirin ve ardından kerevizlerin ve sebzelerin pişme derecesini kontrol edin. Soğumaya bırakın.
Tercihen oda sıcaklığında servis yapın veya soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı arpa şehriye
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, ardından sıvı yağı ekleyin.
Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar, yani rengini alana kadar kavurun.
Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, tercihen 3 su bardağı ekleyebilirsiniz. Gerekirse ilave yapabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz.
Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz.
Malzemeler:
1 bağ semizotu
1 tane göbek marul
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
1 su bardağı süt mısır
Sıvı yağ
Sumak
Kırmızı biber
Yapılışı:
İlk olarak bütün yeşillikleri yıkayın.
Orta incelikte doğrayıp geniş bir kaba alın en son mısır, ve tuz ekleyin havalandırarak ezmeden karıştırın.
Üzerine yağda çok az çevirdiğiniz sumak ve kırmızı biber ekleyip servis edin. Bu şekilde denemediyseniz mutlaka deneyin.
Malzemeler:
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
1, 5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket Kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt
Sosu İçin:
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
İlk olarak bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Kalan hamur malzemelerini ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.
Yaklaşık 28x28 boyutunda kare bir borcam veya yuvarlak bir borcam kullanabilirsiniz.
Yağlanmış fırın kabına hamuru dökün ve 170°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
İlk sıcağı çıkan keki kürdan ile delin ve üzerine 2 su bardağı sütü gezdirin.
Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün. Daha koyu bir kıvam isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
Çikolata sosu hazırlayın ve son olarak soğuyan kekin üzerini bol miktarda çikolata sosu ile kaplayın. Çikolata sosunun mutlaka soğumuş olması önemlidir.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyin ve istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
HABER MERKEZİ