17. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 17. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 17. gün iftar menüsü…


  • Oluşturulma Tarihi : 26.03.2024 09:24
  • Güncelleme Tarihi : 26.03.2024 06:24
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
17. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 27 Mart 2024 Çarşamba günü orucun onyedinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 17. gün iftar menüsü...

Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeler:

2 yemek kaşığı yeşil mercimek

2 su bardağı yoğurt

3,5 su bardağı su

1 adet yumurta

1 tepeleme yemek kaşığı

Un 1 çay kaşığı

Tuz

½ su bardağı erişte

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı nane

Yapılışı:

İlk olarak, mercimek bir cezvede şişene kadar haşlanır. Mercimek şişince, miktarının fazla görünmemesi için dikkat edilmelidir.

Sonra, bir tencereye yoğurt, yumurta, un, tuz ve su eklenerek pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpılır. Karışım, orta ateşte sürekli olarak çırpılmaya devam edilir.

Karışım kaynamaya başlamadan önce, erişte eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Ardından kaynamaya başlayınca haşlanıp süzülmüş yeşil mercimek eklenir ve kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilir.

Fırında Çipura

4 adet çipura

3 adet orta boy patates

2 adet orta boy soğan

2 adet domates

4 adet defne yaprağı

2 adet limon

3 dış rendelenmiş sarımsak

4 dış sarımsak (Karın bölgesine yerleştircek)

Yarım çay bardağı zeytin yağ

Karabiber, kırmızı toz biber ve tuz

Hepsinden birer çay kaşığı

Yapılışı:

Temizlenmiş balıklar yıkanır ve iyice kurulanır. Üzerlerine bıçakla üç çizik atılır.

Patatesler ve soğanlar halka halka kesilir, domatesler de dörde bölünür.

Bir kaseye zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz konularak karıştırılır. Bu sos balıkların her tarafına fırça yardımıyla sürülür. Çiziklerin içine de sos sürülür ve balıkların karın bölgesi unutulmaz. Çiziklerin içine birer dilim limon yerleştirilir.

Balıklara aroma vermesi için, karın kısımlarına kabuğu soyulmuş bir diş sarımsak ve bir adet defne yaprağı konulur.

Tepsiye önce patatesler, ardından soğanlar dizilir. Üzerlerine balıklar yerleştirilir. Kalan sos balıkların üzerine gezdirilir.

Tepsi önce ıslatılmış yağlı kağıtla kapatılır, daha sonra alüminyum folyoyla kaplanır.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirilir. Son 15 dakika folyo ve kağıt çıkarılarak balıkların üzeri açık bir şekilde pişirilmeye devam edilir.

Roka Salatası Tarifi

Malzemeler:

4 adet yeşil soğan

1 bağ roka

15 adet kiraz domates

1 limon suyu

Nar ekşisi

Zeytinyağı

Zeytin

Beyaz peynir

Yapılışı:

Yeşil soğan doğranır, roka yaprakları iri iri doğranır. Domatesler 2 veya 3 parçaya kesilerek derin bir kaba alınır.

Ayrı bir kapta limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisi eklenerek iyice karıştırılır. Tuz miktarı ayarlanır.

Hazırlanan sos domateslerin üzerine dökülür ve karıştırılır. Sonra yeşil soğan ve roka eklenerek karıştırılır.

Servis tabağına alınan salatanın üzerine zeytin ve beyaz peynir eklenerek servis edilir.

Atom Meze Tarifi

Malzemeler:

2,5 su bardağı süzme yoğurt

2 diş ezilmiş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

6 adet kurutulmuş arnavut biberi

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

¼ çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu bir araya getirerek malzemeleri güzelce karıştırın, homojen bir yoğurt karışımı elde edin.

Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin. Kurutulmuş Arnavut biberlerini doğrayın.

Doğranmış biberleri erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içine aktarın. Üzerine kırmızı toz biberi ekleyin ve karışımı güzelce karıştırın.

Biberleri ve kırmızı toz biberi yağla karıştırdıktan sonra, yaklaşık 3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekleyin.

Servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verdiğiniz sarımsaklı yoğurdun üzerine hazırladığınız biberli yağ karışımını dökün.

Fırında Tahin Helva Tarifi

Malzemeler:

250 gr sade helva

Helvayı ıslatacak kadar süt (Yaklaşık 1-1,5 çay bardağı, çok koyu olmayacak hafif akışkan olacak şekilde)

1-2 damla limon suyu

Yapılışı:

Fırın önceden ısıtılır. Helva iyice ezilir.

Biraz süt ve limon suyu da ilave edilir, helvanın kıvamını ayarlamak için eklenir. Helva, çok hafif akışkan bir kıvama gelmelidir.

İyice karıştırıldıktan sonra helva, küçük kaplara veya güveç kaplarına bölüştürülür.

200 derecede fırında, üstü kızarana kadar pişirilir. Pişme süresi boyunca iç kısmının çok katı olmaması, hafif akışkan bir kıvamda olması için arada bir kürdanla kontrol edilmelidir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ