Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 18. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 18. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 28 Mart 2024 Perşembe günü orucun onsekizinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 18. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
2 tavuk budu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 litre kaynamış su
Tuz, tane karabiber ve defne yaprağı
Yarım çay bardağından az zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy havuç
çeyrek kereviz kökü
1 orta boy patates
1 çeyrek pırasa
1 yemek kaşığı un
Haşlamış tavuksuyu ve su (isteğe göre)
Tuz, karabiber, tavuk bulyon
Dereotu, maydanoz
Terbiyesi için:
1 bütün yumurta
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
İlk olarak, tavuk butlarını zeytinyağında 5 dakika boyunca hafifçe kızartın, bu işlem lezzetin geçmesini sağlayacaktır. Ardından, hafifçe kızaran tavukların üzerine kaynamış su dökün. Tuz, tane veya kırık karabiber ve defne yaprağını suya ilave edin ve tavuklar pişene kadar kapağı hafifçe kapalı olarak haşlayın.
Sebzeleri küp şeklinde doğrayın veya isterseniz rendeleyin, pırasayı ise ince doğrayın. Haşlanan tavukları soğumaya alın ve haşlama suyunu bir kaba süzün. Soğuyan tavukları elinizle kemiklerinden ayırıp tiftikleyin.
Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısınmış hale getirin ve doğradığınız sebzeleri kavurun. Kavurulan sebzelerin üzerine kenara ayırdığınız haşlanmış tavuk suyunu dökün ve orta ateşte pişirmeye bırakın.
Sebzeler pişmeye yaklaştığında tavukları, baharatları ve bulyonu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Terbiye için, bir yumurtaya yarım limon suyu sıkarak hızlıca çırpın, içine yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırın.
Terbiyenin içine çorbadan 2 kepçe dökün, karıştırın ve ardından çorbaya ekleyin, bu şekilde çorba kıvam alacaktır. En son olarak, çorbaya dereotu ve maydanoz ekleyin ve servis edin.
Köftesi için:
400 gr kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler:
3 adet patates
3 adet havuç
3 adet çarliston biber
6 adet mantar
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Sosu için:
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı:
Avcı kebabının köftesi için karıştırma kabına kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz, kimyon ve karabiberi alın. Malzemeler birbiriyle özleşene kadar elimle yoğurun.
Hazır olan harçtan parçalar alarak elimle yuvarlayarak şekil verin.
Patates ve havuçları kabuklarını soyduktan sonra patatesleri küp küp, havuçları daire şeklinde doğrayın. Havuçları çok kalın doğramamaya özen gösterin. Biber ve mantarları da iri olmayacak şekilde doğrayın.
Sebzeleri sıvı yağda hafifçe kızartın. Köfteleri de çevirerek her tarafını kızarttıktan sonra sos için tavaya arpacık soğanları ve kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri alın. Salçayı ekleyerek kavurun.
Suyu ve baharatları da ekleyerek domatesler yumuşayana kadar pişirin.
Fırın kabına kızarttığınız patatesleri, havuçları, biberleri, mantarları, bezelyeleri ve köfteleri yerleştirin. Üzerlerine domates sosunu gezdirin ve yemeği önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 40 dakika pişirin.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım kaşık tereyağı
1 su bardağı konserve mısır tanesi
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Pirinçleri bekletmek için:
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Pirinci bir kaseye alın ve tuzlu ılık suyla hafifçe ıslatın. Nişastasından arınması için 15-20 dakika bekletin.
Pilav tencerinize tereyağı ve sıvı yağı alın, tereyağının erimesini bekleyin. Tereyağı eriyince ısladığınız pirinci süzerek yıkayın ve suyunu iyice sızdırın. Pirinci tencereye alıp karıştırarak güzelce kavurun.
Ardından mısırı ilave edin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatın. İki su bardağı pirince üç bardak su yeterli olacaktır. Ancak, kullanacağınız pirince göre su miktarı değişebilir, suyu pirince göre ayarlayın.
Pilav kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu iyice çekince ocağın altını kapatın. Üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Malzemeler:
4 -5 adet pancar
1 tane havuç
1 küçük demet maydanoz
4-5 adet salatalık turşusu
Zeytinyağı
Limon
Tuz
Yapılışı:
Pancarları güzelce yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin. Havucu rendeleyin, maydanozu ince doğrayın, turşuyu küp şeklinde doğrayın. Ardından yağ, limon ve tuz ekleyerek iyice karıştırın. Malzemeleri ezmeden, ancak homojen bir şekilde birbirine yedirerek karıştırın. Hazır olan salatayı servis yapmaya hazır hale getirin.
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket sade kremşanti ya da 200 ml sıvı krema
1 paket tuzsuz etimek
1.5 su bardağı süt
1 paket hazır çikolatalı sos
1 tatlı kaşığı tereyağı
40 gram sütlü ya da bitter çikolata
3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Tereyağı ve kremşanti haricindeki diğer malzemeleri bir tencereye alın ve çırpma teli ile iyice karıştırarak eritin. Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Karışım kaynadıktan sonra uygun bir kaseye dökerek ılınması için bekletin. Ardından 1 paket toz kremşanti veya 200 ml sıvı krema ekleyin ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Etimekleri her biri 4-5 parçaya bölünerek muhallebinin içerisine ekleyin ve karıştırın. Ardından borcam tepsiye veya porsiyonluk kaselere pay ederek üzerlerine soğumuş olan çikolatalı sosu gezdirin ve kakaoyu serpin.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirerek servis edebilirsiniz.
HABER MERKEZİ