Sayfa Yükleniyor...
Limonlu cheesecake, Mutfak Bahane programında yapılmasının ardından merak edildi. 573. Bölümde yarışmacıların sunduğu Baklavalı cheesecake nasıl yapılır? İşte Mutfak Bahane Baklavalı cheesecake tarifi…
ATV ekranlarının sevilen yemek programı Mutfak Bahane, bu hafta da birbirinden lezzetli tariflere ve heyecan dolu yarışmalara ev sahipliği yapıyor. 573. bölümde Derya Taşbaşı'nın sunumuyla yarışan yarışmacılar hem mutfak becerilerini sergiledi hem de izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Bugün yarışmacılar baklavalı cheesecake yaptı. Baklavalı cheesecake nasıl yapılır? Bakalvalı cheesecake tarifi ve malzemeleri…
Baklavalı cheesecake malzemeleri:
Tabanı için;
100 gram fıstık ya da ceviz (1 su bardağı)2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ (30 gram)60 gram pudra şekeri (3 yemek kaşığı)7-8 adet baklava yufkası (Sayı tamamen size kalmış, istediğiniz kalınlıkta olacak şekilde ekleyebilirsiniz)Toz şeker45 gram eritilmiş tereyağ
Şerbeti için;
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker1-2 damla limon
Cheesecake için;
600 gram labne1/2 (yarım) su bardağından azıcık fazla süzme yoğurt (80 gram)1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker (200 gram)1 paket vanilin2 yemek kaşığı un (25 gram)1 adet yumurta
Mutfak Bahane baklavalı cheesecake tarifi:
Şerbet için su ve şekeri kaynatın, ardından altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. Limon suyunu ekleyip kenara alın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Baklava yufkalarını her tarafını yağlayarak, sırayla kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. İki sıra yerleştirirken yufkaları ikiye bölüp çarpraz şekilde yerleştirmeniz daha kolay olacaktır.
Fırını 200 dereceye önceden ısıtın. Kalıbı fırına koyun ve kenarları hafifçe kızarana kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin.
Fıstıklı harç için, fıstığı pudra şekeri ile karıştırın. Eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Fırından çıkan yufkaların üzerine yayıp bastırın.
Cheesecake için, labne peyniri ve toz şekeri tel çırpıcıyla çırpın. Süzme yoğurdu ekleyin, unu ve vanilyayı eleyerek ekleyip iyice karıştırın.
Son olarak yumurtaları ekleyin ve karışana kadar çırpın. Fıstıkların üzerine dökün.
160 derece fırında alt raflarda yaklaşık bir saat pişirin. Kenarları sabit ancak ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkarıp 15 dakika kadar bekletin, ardından kenarlardan şerbeti dökün.
İsterseniz üzerini artan yufkaları kullanarak veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.
HABER MERKEZİ