Sayfa Yükleniyor...
Portakallı kurabiyeler, kışın en sevilen lezzetlerinden biridir. Portakalın taze ve ferah tadı, kurabiyelere eşsiz bir aroma katarken, soğuk kış günlerinde sıcacık çayın yanında servis edildiğinde iç ısıtıcı bir lezzet sunar. Peki portakallı kurabiye nasıl yapılır? İşte pratik portakallı kurabiye tarifi...
Portakal aroması ve hafif kıvamıyla çay saatlerine eşlik eden portakallı kurabiye tarifi en çok araştırılan kurabiye tariflerinden. Evde hazırlayabileceğiniz portakallı kurabiye tarifini sizler için derledik. Peki, bayatlamayan portakallı kurabiye nasıl yapılır? Kurabiyeye portakal suyu konur mu? İşte ağızda dağılan portakallı kurabiye tarifi...
Evde pratik bir tatlı tarifi arayanlar için portakallı kurabiye tarifi! Hem lezzetli hem de kolay hazırlanan bu tarif, tatlı krizlerinizde kurtarıcınız olacak.
150 gram tereyağı
3/4 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Yaklaşık 2,5 su bardağı un
Pudra şekeri (servis için)
Fırını 180°C'ye ısıtın.
Geniş bir karıştırma kabında, tereyağını ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
Yumurtayı ekleyip karıştırın. Daha sonra portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip karıştırmaya devam edin. Dilerseniz, portakal kabuğu rendesine ek olarak yarım çay bardağı portakal suyu da ilave edebilirsiniz.
Vanilin, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, tekrar karıştırın. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler hafifçe altın rengini alana kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
Tamamen soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ