Pratik ve lezzetli kapuska yemeği tarifi! Kapuska yemeği nasıl yapılır?

Kapuska, Türk mutfağına ait geleneksel bir sebze yemeğidir ve kapuska, pek çok kişinin favori yemekleri arasında yer alır. Peki, kapuska yemeği nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...


  • Oluşturulma Tarihi : 07.03.2024 10:38
  • Güncelleme Tarihi : 07.03.2024 07:59
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Pratik ve lezzetli kapuska yemeği tarifi! Kapuska yemeği nasıl yapılır?

Oldukça sevilen kış sebzelerinden biri olan lahana, sarmadan sonra kapuska hali ile sofralarda sık sık yerini almaktadır. Zeytinyağlı veya sade olarak pişirilebilen kapuska yemeği, uygun koşullarda pişirildiğinde lezzeti artacaktır. Yumuşak lahana seçimi, lezzetli bir kapuska yemeği için önemli bir yer tutar. Peki, kapuska nasıl yapılır? Kapuska yemeği içinde ne var? İşte kıymalı kapuska tarifi…

Evde sağlıklı ve lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için kıymalı lahana yemeği tarifi! Kıymalı lahana yemeği, sağlıklı malzemelerle hazırlanan, besleyici ve doyurucu bir yemek seçeneğidir.

MALZEMELER:

½ adet orta boy yumuşak lahana

• 1 orta boy soğan

• 250 gram kıyma

• 1 adet havuç

• 1 çorba kaşığı domates salçası

• 3 çorba kaşığı pirinç

• 1 tatlı kaşığı biber salçası

• 2,5 su bardağı sıcak su

• 4 çorba kaşığı zeytinyağı

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı tuz

KAPUSKA NASIL YAPILIR

Lahananın yapraklarını özenle yıkayın ve ince ince doğrayın. Daha sonra tekrar sudan geçirin.Bir adet soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun. Ardından küp küp doğradığınız havucu ekleyerek kavurmaya devam edin.Kıymayı ekleyin ve çatalla ezerek güzelce kavurun. Salçayı da ekledikten sonra hafifçe kavurun.İnce ince kıydığınız lahanaları tencereye ekleyin ve yıkayarak nişastasını akıttığınız pirinci ilave edin. Son olarak tuz ve karabiber ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın ve lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.

Sonuç: Sağlıklı ve besleyici bir yemek olan kıymalı lahana yemeği, evde kolaylıkla hazırlanabilir. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu yemek, sofralarınızı renklendirecek. Denemek isteyenler için kolayca uygulanabilir bir tarif!

KAPUSKA HANGİ YÖREYE AİT?

Kapuska, özellikle Karadeniz yöresinde sıkça tüketilen ve lezzetiyle damakları şenlendiren bir yemektir. Kapuska, aslen Rus-Slavik kökenli bir yemek olup zamanla Karadeniz mutfağının önemli bir parçası haline gelmiştir. Bu yemek, özellikle kış aylarında sıcak ve besleyici bir seçenek olarak tercih edilir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ