Sayfa Yükleniyor...
Deneyen hemen herkesten tam not almayı başaran eğeği dolması tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar…
Görüntüsüyle insanı etkisi altına almayı başaran eğeği dolması, tadıyla ise deneyimleyen herkesin damağında iz bırakıyor. Ünü her geçen gün daha fazla yayılan eğeği dolması tarifi nasıl yapılır? Bu benzersiz lezzetin tarifini haberimizin devamında sizin için derledik.
Eğeği dolması, yöresel bir lezzet olan ve özellikle kış aylarında sofralara konuk olan bir yemektir. İşte Eğeği dolmasının malzemeleri ve tarifi:
Eğeği dolması malzemeleri:
Kuzu veya keçi kaburgası (2 kilogram)
Pirinç (3 su bardağı)
Çam fıstığı, antep fıstığı ya da badem (3 yemek kaşığı)
Sıvı yağ (2 yemek kaşığı)
Süt (1 su bardağı)
Karabiber (2 çay kaşığı)
Siyah kuş üzümü
Tarçın (1 çay kaşığı)
Tuz (2 çay kaşığı)
Eğeği dolması tarifi:
Damak zevkinize göre tercih ettiğiniz kuzu ya da keçi etini tuz ve karabiber karışımıyla marine edin. Daha sonra bir gece boyunca dinlenmeye bırakın.
Pirinci yağ ile tencerede güzelce soteleyin.
Sotelendikten sonra üzerine su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
Pişmiş pirinci fındık, kuru üzüm, tarçın ve karabiberle karıştırın.
Kaburga boşluğunu açın ve hazırladığınız iç harcı içerisine doldurun.
Daha sonra içi su dolu olan bir tencerenin içerisine doldurulan kaburgaları koyun ve iyice yumuşayana kadar pişirin. Bu esnada dikkat edilmesi gereken nokta, pişme işlemi boyunca ortaya çıkan köpüklerin üzerinden alınmasıdır.
Pişen kaburgaları fırın tepsisine koyun.
Ardından üzerine zeytinyağı ve nar pekmezi karışımını sürün ve kızartın.
Eğeği dolması hazırlarken, tüm aşamalara ayrı bir özen göstermek gerekir. Bunun için et ve pirinç seçimi oldukça önemlidir. Taze, yağlı bir et ve tane tane dökülen pilav, eğeği dolmasının ana unsurlarından biridir.
Eğeği dolması, Kilis yöresine ait bir yemek türüdür.
Tek başına son derece doyurucu bir yemek çeşidi olan eğeği dolmasının yanında sıklıkla cacık ve salata çeşitleri tüketilmektedir.
HABER MERKEZİ